Alm fortsætter karriere og satser på OL trods udsættelse

Da OL i Tokyo i sidste måned blev udsat fra sommeren 2020 til ditto i 2021, gik atletikudøveren Maja Alm i tænkeboks, om hvorvidt hun skulle indstille karrieren eller fortsat satse på OL.

Nu er hun kommet frem til beslutningen om at fortsætte, og hun satser på 5000 meter. Derudover kan maraton komme på tale.

– Planen er, at jeg fortsat satser på at komme med til OL på 5000 meter.

– Men jeg har også haft en drøm om at løbe et maraton efter OL 2020, og det prøver jeg nok at løbe til december, hvis alt går vel.

– Hvis jeg er tæt på OL-kravtiden, så vil jeg gå efter det, siger Maja Alm.

Det er blandt andet dalende lyst til at rejse ud på træningslejre, der har fået hende til at tage fremtiden op til overvejelse, så nu sadler hun om og vil træne langt mere i Danmark, særligt Aarhus.

– Efterhånden som jeg bliver ældre, er det hårdere at være på træningslejr, og jeg nyder det ikke så meget som tidligere.

– Hvis OL var til sommer, så kunne se mig ud af det, for det ville få en ende, siger 31-årige Alm.

Hun er tidligere syvdobbelt verdensmester i orienteringsløb, men kastede sig for et par år siden over atletik med drømmen om at komme med til OL.

Hun dyrker dog fortsat orienteringsløb, og det kan komme på tale at stille op til VM i oktober.

– Hvis det bliver afholdt til oktober, så er jeg klar til det, og så vil jeg gå efter at blive verdensmester igen, siger hun.

/ritzau/