Bundesligaen ligner tilskuerfri zone frem til september

Meget tyder på, at der ikke spilles fodbold i Bundesligaen med tilskuere før tidligst 1. september.

Onsdag aften talte Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, til de tyske borgere, og her fastslog hun, at der vil være forbud mod store forsamlinger frem til 31. august.

Dermed tyder meget ifølge nyhedsbureauet dpa og flere tyske medier på, at der ikke kan spilles fodbold med tilskuere i eksempelvis Bundesligaen før efter 31. august.

Der blev dog ikke truffet nogen beslutning af de tyske myndigheder, hvilket vil ske i fodboldens egen regi, som man kender det i Danmark også.

– Bundesligaen var ikke et tema, fastslog Markus Söder, der er premierminister i Bayern dog på pressemødet med Merkel.

Ifølge dpa mangler man at definere, hvad store begivenheder helt nøjagtigt er.

9. april udtalte direktøren for Den Tyske Ligaforening (DFL), Christian Seifert, at det bliver for tomme tribuner, når de resterende ni runder i Bundesligaen skal afvikles.

Seifert slog dengang også fast, at man håber at kunne genstarte sæsonen i begyndelsen af maj, men han nævnte også, at der rent faktisk kan blive tale om tomme tribuner i Bundesligaen i resten af året.

– Fodbold vil kun blive tv-underholdning, og sådan vil det sandsynligvis forblive indtil årets slutning, sagde Christian Seifert i et interview med New York Times.

23. april mødes 36 tyske klubber i DFL-regi for at drøfte situationen i de tyske top-trækker.

I øjeblikket er fodbold suspenderet til 30. april, men ifølge dpa er målet at få afviklet sæsonen inden 30. juni ved at spille for tomme tribuner.

/ritzau/