Løbsarrangør forventer aflysning af forårsklassikere

Cykelentusiaster skal ikke forvente, at de to store forårsklassikere Flandern Rundt og Paris-Roubaix afvikles henholdsvis 5. og 12. april.

Christian Prudhomme, der er direktør for ASO, der står bag løbene, regner med, at de vil blive aflyst som følge af risiko for spredning af coronavirus.

– Alle sportsgrene er stoppet, og det er ikke anderledes med cykling. Jeg forventer ikke, at meget ændrer sig i april, siger han til den franske radiostation RMC ifølge Cyclingnews.

ASO står også bag etapeløbet Paris-Nice, der blev kørt i sidste uge. Her afviklede man det meste af løbet, men aflyste dog den sidste etape.

Hvad angår afviklingen af årets største cykelbegivenhed, Tour de France, mener Prudhomme, at man skal slå koldt vandt i blodet.

– Der er stadig over hundrede dage til Grand Départ. Der er stadig meget lang tid, siger Christian Prudhomme.

Tour de France skal efter planen begynde 27. juni i Nice.

Sæsonens første grand tour, Giro d’Italia, bliver også påvirket. Det skulle begynde i Budapest 9. maj, men det er i første omgang udsat. Man vil i stedet forsøge at afvikle det på et senere tidspunkt.

Mandag meddelte arrangørerne af Romandiet Rundt, at etapeløbet i år ikke bliver til noget.

Det schweiziske etapeløb, som skulle begynde 28. april og vare frem til 3. maj, er aflyst som følge af frygten for spredning af coronavirus.

Arrangørerne vil arbejde på at afvikle ruten, der skulle være kørt i 2020, til næste år, så vidt det er muligt.

/ritzau/