Officielt: Barcelona giver Braithwaite kontrakt til 2024

Den danske fodboldspiller Martin Braithwaite skifter til FC Barcelona fra Leganés med øjeblikkelig virkning.

Den danske landsholdsangriber har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024, oplyser den spanske storklub på sin hjemmeside.

Samtidig er kontrakten udstyret med en gigantisk frikøbsklausul, så det vil koste 300 millioner euro, svarende til 2,2 milliarder kroner, hvis en klub vil købe danskeren fri uden Barcelonas godkendelse.

Skiftet har været undervejs i de seneste dage.

Mandag aften kom det frem, at Martin Braithwaite skulle være på Barcelonas ønskeseddel, og tirsdag bekræftede Leganés’ ejer, Felipe Moreno, at klubben var blevet kontaktet af Barcelona angående danskeren.

Barcelona havde fået dispensation til at købe en ny spiller inden 6. marts, selv om transfervinduet formelt set er lukket.

Det kan Barcelona, fordi der i den bedste spanske fodboldrække, Primera Division, er en særregel, som tillader klubber at hente en erstatning, hvis en spiller bliver skadet i mere end fem måneder, efter at transfervinduet er lukket.

Barcelona-angriberen Ousmane Dembélé blev skadet i starten af februar og er meldt ude i seks måneder, hvilket svarer til resten af sæsonen. I forvejen er angriberen Luis Suarez meldt ude med en skade i fire måneder.

/ritzau/