Clijsters havde en god fornemmelse i comebacknederlag

Der var ikke tale om noget eventyrligt comeback til den største tennisscene for Kim Clijsters, da hun mandag tabte i to sæt til spanieren Garbiñe Muguruza i en WTA-turnering i Dubai.

Men det kunne være gået værre.

Clijsters viste i momenter prøver på de evner, der sikrede hende 41 WTA-titler i single, før hun stoppede karrieren i 2012. Og belgieren selv var tilfreds med præstationen.

– Jeg havde en god fornemmelse ude på banen, siger hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Jeg føler en anelse – måske ikke lettelse – men en følelse af at jeg kunne håndtere tempoet.

36-årige Clijsters var særligt på hælene i første sæt, som Muguruza vandt 6-2, men i andet sæt pressede hun Australian Open-finalisten fra i år ud i en tiebreak.

– Selvfølgelig er hun ikke den, der slår hårdest. Der er nogle af damerne, der rammer bolden meget hårdere. Jeg følte, at jeg kunne spille op med hende fra baglinjen.

– I perioder følte jeg, at jeg dominerede duellerne. Jeg synes, det er positivt, at jeg kom tilbage i andet sæt og spillede, som jeg gjorde. Det tager jeg med til de næste kampe, siger Kim Clijsters.

Den ti år yngre Garbiñe Muguruza roser Clijsters for hendes præstation.

– Jeg er sikker på, at hun bliver bedre og bedre og vil volde mange af os problemer, siger spanieren.

Clijsters stoppede første gang karrieren som 23-årig på grund af skader og med ønsket om at stifte en familie. I august 2009 gjorde hun comeback og vandt samme år US Open efter en finalesejr over Caroline Wozniacki.

I 2012 stoppede hun så karrieren for anden gang efter US Open.

Belgieren lå første gang nummer et på verdensranglisten i 2003 og senest i 2011.

/ritzau/