Uroen og kritikken vokser i Barcelona efter pokalexit

Uroen ulmer i FC Barcelona, som torsdag røg ud af den spanske pokalturnering Copa del Rey efter et nederlag i kvartfinalen på 0-1 ude til Athletic Bilbao.

Flere Barcelona-spillere bakkede efterfølgende Lionel Messi op i kritikken af sportsdirektør Eric Abidal, som havde langet ud efter unavngivne spillere i medierne.

Messi kritiserede Abidal for at opføre sig på den måde, og nu får argentineren opbakning af flere holdkammerater – heriblandt Jordi Alba.

– Denne klub får smidt nok lort efter sig udefra, så vi bør ikke smide lort efter hinanden internt, siger Alba ifølge Reuters.

Den spanske landsholdsback mener, at netop en type som Abidal, der tidligere har spillet for Barcelona, burde opføre sig bedre.

– Abidal var en spiller, han er elsket af vores fans, og det er derfor, han burde vide, hvordan det er i et omklædningsrum, og hvad spillerne føler, siger Alba.

Barcelona-stopperen Gerard Pique, som udgik efter en skade efter 80 minutter, opfordrer alle til at vise sammenhold og undlade at kritisere hinanden offentligt.

– Alle ved, hvad de har gjort godt, og hvad de ikke har gjort godt, og nu skal vi arbejde videre.

– Vi er nødt til at stoppe med at træde hinanden over tæerne, fordi det vil ikke hjælpe os, siger Pique.

Barcelona har været i pokalfinalen i de seneste seks sæsoner, og det er blevet til samlet 30 pokaltitler, hvilket er rekord. Derfor gør holdets overraskende pokalexit ondt.

– Vi byggede denne klub på sejre, og det skal vi gøre igen. Vi arbejder for at få succes, vi spiller bedre, og vi tilpasser os trænerens idéer, og i omklædningsrummet er vi forenet som altid, siger Pique.

Ud over Athletic Bilbao er også Real Sociedad, Granada og Mirandes videre til semifinalerne i Copa del Rey.

Det er første gang i 17 år, at hverken Barcelona, Real Madrid eller Atlético Madrid er med i semifinalerne.

/ritzau/