Djokovic besejrer Federer og booker Australian Open-finale

Novak Djokovic trak det længste strå, da han torsdag formiddag stod over for Roger Federer i semifinalen i Australian Open.

Serberen var i problemer undervejs i første sæt, men strøg i finalen i årets første grand slam-turnering efter en sejr i tre sæt med cifrene 7-6 (7-1), 6-4, 6-3.

Dermed får han mulighed for at forsvare titlen fra sidste år og vinde turneringen for ottende gang. Han har aldrig tabt en finale i turneringen.

I finalen skal 32-årige Djokovic op mod enten Alexander Zverev fra Tyskland eller østrigske Dominic Thiem, der onsdag slog verdensetteren Rafael Nadal ud af turneringen. De to spiller semifinale fredag.

Torsdagens semifinale var det 50. møde mellem de to tennisstjerner, der tilsammen har vundet Australian Open 13 ud af de seneste 16 gange.

38-årige Federer var ovenpå, da kampen gik i gang, og med imponerende spil og flere serveesser startede han med at bringe sig på 2-0.

Djokovic havde på den anden side af nettet svært ved at finde rytmen og sit sædvanlig høje niveau.

Ved 5-3 havde schweizeren derfor mulighed for at bryde og tage sættet, men selv om han bragte sig på 40-40, afværgede Djokovic.

Det blev vendepunktet for serberen, der fik bedre styr på slagene og fik bragt balance i pointene, så sættet skulle afgøres i tiebreak som så mange gange før mellem de to stjerner. Og som så mange gange før var Djokovic stærkest.

I andet sæt var serberen også overordnet bedst, men selv om Federer var nede i sækken i flere af sine egne servepartier, formåede schweizeren alligevel at hænge i.

Bagud 4-5 gik den dog ikke længere for Federer, der efter et langt parti blev brudt, og Djokovic tog sættet.

Tredje sæt blev en gentagelse af andet. Djokovic var generelt bedst, mens en stadig mere træt Federer kæmpede for at hænge i. Serberen brød til 4-2, og derfra kom sættet aldrig i fare.

Efter 2 timer og 18 minutters kamp var finalebilletten i hus.

Finalen i herresingle bliver spillet søndag.

/ritzau/