Nikolaj Jacobsen er irriteret over Danmarks EM-optakt

Både Lasse Svan, Magnus Landin og Rasmus Lauge døjer stadig med skader op til EM-slutrunden, der for Danmark vedkommende begynder lørdag aften, hvor Island venter i åbningskampen.

Torsdag var det så et maveonde, der holdt anfører Niklas Landin uden for træningsbanen.

Det irriterer landstræner Nikolaj Jacobsen, at han ikke har kunnet få en optimal træning, inden det går løs i Malmø, hvor Danmark spiller sine kampe i det indledende gruppespil.

– Det har været en noget rodet optakt. Til træning torsdag skulle vi lige prøve at have næsten alle mand klar, og så lægger anføreren sig syg.

– Der faldt humøret en del, i forhold til at vi skulle have haft den der træning med knald på og fart i fødderne.

– Jeg synes, der har været mange ude, og det har været svært at få nået alt det, vi gerne ville, fordi vi har manglet nogle nøglespillere.

– Men sådan er det, og så må man få det bedste ud af det, men jeg synes, det har været en irriterende optakt, siger landstræneren.

Mens Niklas Landin igen er på højkant, så er hverken Lasse Svan, Magnus Landin eller Rasmus Lauge endnu meldt kampklar.

– Alle tre kæmper stadig. Lauge er den, der er tættest på at blive klar. Derefter et det Magnus Landin og så Svan.

– Vores medicinske stab kæmper hvert minut for at få dem klar, siger Nikolaj Jacobsen.

Lasse Svan kæmper med en skade i skulderen, han pådrog sig inden jul i en kamp for Flensburg-Handewitt. Og ved en selvtræning i starten af året blev han ramt af en skade i læggen.

– Viser det sig, at han først kan blive klar i en eventuel finaleweekend, så sender vi ham hjem, men vi har en forhåbning om, at han stadig kan nå at blive klar senest til mellemrunden, siger Nikolaj Jacobsen.

Ramus Lauge fik en skade i læggen under en træning med landsholdet mellem jul og nytår og har siden kæmpet for at blive klar til EM, og bagspilleren er optimistisk.

– Det går helt efter planen, og det går godt, men den rigtige test kommer til træning i dag (fredag, red.), hvor jeg gerne skal kunne lægge mig så tæt op på 100 procent som muligt.

– Så holder bentøjet forhåbentlig til det, og så kan jeg blive skrevet ind i truppen, siger Lauge.

Magnus Landin fik en skade i sin ene storetå i Golden League-kampen mod Norge 3. januar. Siden har han ikke trænet med resten af holdet, men han ser positivt på sin EM-deltagelse.

– Jeg synes, det er i bedring. I betragtning af at det kun er en uge siden, det er sket, så er det ret positivt.

– Jeg ved stadig ikke, om jeg kan spille lørdag. Det må tiden vise, og jeg skal stadig testes og have behandling, og så må vi se, hvordan jeg reagerer på det, siger venstrefløjen.

Kampen mellem Danmark og Island fløjtes i gang lørdag klokken 18.15.

/ritzau/