Minnesota slår New Orleans i NFL-slutspillet efter drama

Minnesota Vikings gjorde det i 2018, og søndag skete det igen.

NFL-holdet sendte New Orleans Saints ud af slutspillet i verdens bedste liga for amerikansk fodbold efter en yderst dramatisk sejr – denne gang med cifrene 26-20.

Kampen blev afgjort, da Kyle Rudolph greb et touchdown kastet af Vikings-quarterback Kirk Cousins i den forlængede spilletid.

Inden da var den ordinære spilletid endt 20-20, efter at Saints med et field goal i de døende sekunder bragte lighed på pointtavlen.

Sejren betyder, at Minnesota Vikings skal møde det topseedede hold i NFC-konferencen, San Francisco 49’ers, i anden runde af slutspillet. Kampen spilles næste weekend. 49’ers har på grund af deres seedning siddet over i første runde.

Søndagens opgør var tæt fra start. Vikings gik til pause med en føring på 13-10. Den blev udbygget til 20-10 i tredje quarter, inden Saints i fjerde og sidste quarter med ti point i træk udlignede opgøret og sendte det ud i forlænget spilletid.

Her startede Vikings med bolden, og fordi holdet scorede touchdown, fik Saints ikke mulighed for at svare tilbage.

I 2018 slog Vikings også Saints i slutspillet. Dengang var holdet fra Minnesota bagud med et enkelt point, inden et langt touchdown, som tiden løb ud, skaffede Vikings en mirakuløs sejr.

Senere søndag tørner Philadelphia Eagles og Seattle Seahawks sammen i den fjerde og sidste kamp i første runde af NFL’s slutspil.

Natten til søndag avancerede Houston Texans og Tennessee Titans efter sejre over henholdsvis Buffalo Bills og de forsvarende Super Bowl-mestre New England Patriots.

Slutspillet i NFL består af seks hold fra AFC- og seks hold fra NFC – de to halvdele af ligaen.

Der spilles i alt tre runder i slutspillet, hvorefter de to tilbageværende hold – vinderen af AFC og vinderen af NFC – kolliderer i Super Bowl, der i år spilles natten til 3. februar dansk tid i Miami.

/ritzau/