Eks-Everton-spiller erstatter Lippi som Kinas landstræner

Den tidligere Everton-spiller Li Tie er torsdag blevet udpeget som ny landstræner for det kinesiske fodboldlandshold.

Han er manden, der skal føre Kina VM i 2022, skriver Det Kinesiske Fodboldforbund på sin hjemmeside.

43-årige Li Tie har allerede et stort kendskab til holdet, som han midlertidigt overtog ansvaret for i november, da Marcello Lippi trådte tilbage fra posten som landstræner efter et 1-2-nederlag til Syrien i VM-kvalifikationen.

Han har tidligere blandt andet været assistenttræner for den kinesiske storklub Guangzhou Evergrande og tidligere to gange været assisterende landstræner.

Han har senest stået i spidsen for Wuhan Zall.

Li Tie repræsenterede som spiller Kina i 92 landskampe med fem mål til følge. Han var blandt andet med på holdet, da Kina for første og eneste gang i historien deltog ved VM i 2002.

Fra 2002 til 2006 spillede han for Everton og blev efterfølgende solgt til Sheffield United, inden han i 2008 vendte tilbage til den kinesiske liga og indstillede sin aktive karriere i 2012.

Den tidligere midtbanespiller bliver permanent landstræner efter en turbulent tid for Kinas landshold, der nu har haft tre landstrænere på et år.

I januar sidste år tiltrådte det italienske fodboldikon Fabio Cannavaro jobbet efter landsmanden Marcello Lippi, der havde stået i spidsen for holdet siden 2016.

Men efter blot to kampe trak Cannavaro sig igen, og Lippi blev genindsat i stillingen, men det blev altså en kort fornøjelse.

/ritzau/