Russiske håndboldkvinder stormer i VM-semifinale

Ruslands suverænitet fortsætter ved håndbold-VM i Japan.

Tirsdag vandt russerne for syvende gang af syv mulige i turneringen, da det blev til en i sidste ende komfortabel sejr på 35-28 over Montenegro. Med sejren er Rusland som det første hold klar til semifinalerne i turneringen.

Spanien er også meget tæt på en semifinale efter at have slået Japan med 33-31. Det er kun Sverige, der i teorien kan indhente Spanien.

Det forudsætter, at Sverige slår både Rumænien og Montenegro, mens Spanien skal tabe til Rusland. Samtidig skal de tre udfald også medføre, at Sverige samtidig indhenter 18 mål på Spaniens målscore.

Derfor ligner onsdagens opgør mellem Rusland og Spanien en decideret gruppefinale om førstepladsen.

Montenegro skulle have point ud af kampen mod Rusland for at bevare et realistisk håb om avancement til semifinalen, og montenegrinerne åbnede da også opgøret positivt.

I første halvleg var holdet foran både 10-6 og 11-7, men føringen på fire mål blev hurtigt indhentet, og ved pausen var Rusland foran med 17-16.

I begyndelsen af anden halvleg fulgtes holdene pænt ad, men så satte Rusland trumf på, hvilket holdet har haft for vane gennem hele turneringen. Med stor fysik, fart og teknik blev kampen reelt afgjort, da russerne gik fra 25-23 til 29-23.

Spaniens efterfølgende sejr kom også i fare undervejs. Spanierne førte ellers med fem mål i begyndelsen af anden halvleg, men blev indhentet. Kampen var lige indtil 25-25, før Spanien trak fra og endte med at vinde med to mål.

/ritzau/