AaB henter fodboldchef på FC Nordsjællands bænk

Den tidligere superligaspiller Søren Krogh bytter rollen som assistenttræner i FC Nordsjælland ud med jobbet som fodboldchef i AaB ved årsskiftet.

Det meddeler den nordjyske superligaklub i en pressemeddelelse.

AaB har været på jagt efter en fodboldchef, siden klublegenden Poul Erik Andreasen gik på pension 1. august.

Som fodboldchef – også kaldet “Head of Coaching” – skal Søren Krogh være med til at tegne AaB fra talentsektoren og op til superligaholdet, siger AaB-direktør Thomas Bælum.

– Som fodboldchef får Søren Krogh ansvarsområder med tråde ind i superligatruppen, superligatrænerstaben og ned gennem systemet i AaB Talent, og vi får nu tilført nye øjne og nye færdigheder til at udvikle og supplere vores i forvejen velkvalificerede folk i AaB, siger direktøren.

Søren Krogh spillede fodbold i Lemvig, inden han via et ophold i Holstebro endte i Brøndby i 1997. Siden nåede han også at repræsentere Frem, FC Nordsjælland og BGA, inden han indstillede sin aktive karriere i 2011.

Efterfølgende blev han assistenttræner for FC Nordsjællands U19-hold, inden han i 2015 rykkede op som assistenttræner på superligaholdet.

Han ser frem til at rykke teltpælene til Aalborg.

– Helt grundlæggende er jeg igennem samtaler med forskellige folk i AaB blevet bekræftet i det indtryk, jeg i forvejen havde af klubben, nemlig at AaB er en klub med en masse gode mennesker og ordentlige værdier.

– Den del er vigtig for mig, ligesom jeg ser et kæmpe potentiale i AaB, hvor jeg glæder mig til at bidrage med mine kompetencer og arbejde sammen med en række dygtige mennesker, siger Søren Krogh.

Hans sidste arbejdsopgave som FC Nordsjælland bliver paradoksalt nok en kamp mod AaB på fredag.

AaB har fortsat en ubesat stilling som sportschef. Den har været ledig, siden Allan Gaarde blev fyret som sportsdirektør 22. oktober, men en afklaring nærmer sig.

– Vi forventer at have den stilling besat inden jul, men jeg kan ikke sige mere om, hvor langt vi er, siger Thomas Bælum til Nordjyske.

/ritzau/