Team Danmark: Hård dopingstraf til Rusland er retfærdig

Det er på sin plads, at Rusland er blevet udelukket i fire år fra internationale sportsbegivenheder af Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Det mener direktør i Team Danmark Lone Hansen.

– Doping er en af eliteidrættens sorte sider og er undergravende for sportens troværdighed og fascinationskraft.

– Ruslands manglede reaktion gennem årene har haft store konsekvenser for atleter både i og uden for Rusland. Det skal have ekstraordinært hårde konsekvenser, når der bliver snydt og manipuleret i en størrelsesorden, som Rusland har gjort, siger hun i en pressemeddelelse.

Lone Hansen mener, at straffen fra Wada er hård, men retfærdig.

– Vi skal værne om en ansvarlig eliteidræt – både i Danmark og internationalt. Det betyder blandt andet, at vi skal slå meget hårdt ned på doping og i særlig grad beskytte atleter mod statsstyret doping, som vi har set i Rusland, siger hun.

/ritzau/