Bruun er forbløffet over VM-debutantens effektive indhop

Med tre mål og en tempofyldt, dynamisk indsats retfærdiggjorde VM-debutanten Mia Rej til fulde, at hun mandag fik plads på det danske hold på bekostning af Simone Böhme.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kan da også kun erklære dispositionen for vellykket efter at have set den 29-årige bagspiller træde ind på holdet med stor effekt i 27-24-sejren over Holland.

– Det fede ved Mia Rej er, at man ikke behøver at fortælle hende ret mange ting. Hun er fuldstændig bevidst om, hvad hun kan. Det var et super flot indhop af hende, siger han.

Efter at have siddet ude i det meste af sidste sæson med en alvorlig knæskade, er den 29-årige playmaker gået målamok for København Håndbold i efteråret.

Men landstræneren erkender, at han var i tvivl om, hvorvidt hun kunne overføre sine kvaliteter til landsholdet.

– Vi har snakket om, at den rolle, den tryghed og den styring, som hun normalt har i København, kan vi ikke give hende. Men at hun bliver nødt til at gå ind og gøre det samme.

– Det gjorde hun flot i dag (mandag, red.), og det er jeg enormt imponeret over. Det havde jeg ikke regnet med, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han noterede sig også, at Anne Mette Hansen blev bedre, da hun fik sin tidligere klubkammerat ved sin side i slutfasen.

Efter en sløj første halvleg scorede Hansen fem gange efter pausen.

– Jeg tror, at det kom os til gode, at de to har spillet sammen før. Jeg kunne efterfølgende høre, at Rej også har sagt til Anne Mette: “Nu skyder du altså”. Det gjorde hun så, og det fungerede, konstaterede Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark holder fri tirsdag, inden det onsdag gælder den sidste kamp i mellemrunden, hvor modstanderen er Serbien.

/ritzau/