God slutspurt sikrer Blume EM-bronze i 50 meter fri

Den danske svømmestjerne Pernille Blume sikrede sig søndag endnu en bronzemedalje på sidstedagen ved kortbane-EM i Glasgow.

Denne gang i 50 meter fri. Selv om den danske olympiske mester hang lidt efter vendingen, så kom hun med en flot slutspurt og slog hånden i bassinkanten i tiden 23,73 sekunder.

Guldet gik til russeren Maria Kameneva i tiden 23,56 sekunder, mens sølvet gik til franske Mélanie Henique i tiden 23,66 sekunder.

I kvindernes 4 x 50 meter medley efterfølgende var Blume atter i vandet for at svømme sidsteturen for Danmark. Hun kunne dog ikke indhente det tabte, så det endte med en dansk fjerdeplads.

Blumes første medalje ved EM var i holdkappen på 4 x 50 meter fri.

Der var også medaljeforhåbninger søndag til Emilie Beckmann i 100 meter butterfly, men den 22-årige dansker ramte ikke sit topniveau i søndagens finale.

Hun sluttede som nummer seks efter at have sat en tid, som ikke stod mål med, hvad hun præsterede i semifinalen.

20-årige Emily Gantriis var ligesom Blume med i semifinalen i 50 meter fri, men hvor Blume let kom i finalen, var Gantriis langt fra en finaleplads og sluttede på syvendepladsen i sin semifinale.

Thea Blomsterberg sluttede som nummer syv i finalen i 200 meter brystsvømning.

Dermed slutter Danmark med fem medaljer ved EM i Glasgow – alle af bronze.

Landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen, erkendte at søndagens udbytte ikke var helt optimalt.

– I aften (søndag, red.) havde vi lidt stolpe ud. Vi havde tre medaljechancer og omsatte den ene. Jeg synes, at søndagens semifinalister og finalister har svømmet med mod og virkelig kæmpet for det, hvilket jeg er enormt stolt over.

– I svømning handler det også om at have marginalerne på ens side, og det havde vi desværre ikke søndag aften, siger Stefan Hansen i en pressemeddelelse.

/ritzau/