Dansk Nacra-duo ligger til VM-medalje før sidstedag

Det trækker op til en dansk medalje ved VM i sejlsport, der afvikles ud for Auckland i New Zealand i denne uge.

I Nacra 17 avancerede Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck således til en samlet podieplacering ved lørdagens sejladser.

De leverede en stabil serie i de tre sejladser, hvor de placerede sig som nummer otte, fem og syv, og det rakte til at avancere fra fjerde- til tredjepladsen.

Den danske duo er syv point fra italienerne på førstepladsen, men er kun et point efter australierne på andenpladsen. Samtidig er der seks point ned til briterne, der ligger nummer fire.

Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov ligger nummer 32.

Søndag slutter VM med to fleetsejladser i guldfeltet og et Medal Race med dobbeltpoint for top-10, oplyser Sejlerlandsholdet på Facebook.

I 49erFX lagde Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ud med en sejr og fulgte op med en femteplads og nærmede sig dermed podiet.

Men medaljehåbet led et knæk, da det derefter blev til en 23.-plads i den sidste sejlads. Det sendte parret ned som nummer seks med 23 point op til podiet.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby er samlet nummer 17.

I herrernes 49er er Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen på en samlet 11.-plads efter en lørdag med placeringer som nummer 24, 7 og 13.

Den anden danske 49er er Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl på en 23.-plads.

/ritzau/