Mönchengladbach øger i toppen efter sikker hjemmesejr

Det er muligt, at Bayern München løb med mest opmærksomhed i den forgangne uge med en trænerfyring og en storsejr på 4-0 over Borussia Dortmund, men det er fortsat Mönchengladbach, der fører Bundesligaen komfortabelt an.

På hjemmebane vandt holdet søndag med 3-1 hjemme over Werder Bremen og topper ligaen med 25 point for 11 kampe. RB Leipzig og Bayern München er de nærmeste konkurrenter med hver 21 point.

Werder Bremen befinder sig i den tunge af tabellen og fik da heller aldrig færten af point i kampen. To scoringer inden for mindre end to minutter cirka midtvejs i første halvleg sendte hjemmeholdet mod sejren.

I det 20. minut dirigerede Ramy Bensebaini et frispark fra højre i nettet, og 108 sekunder senere sendte Patrick Herrmann bolden i et tomt mål, efter keeper Jiri Pavlenka var kommet på mellemhånd i feltet.

Herrmann tegnede sig også for 3-0-målet efter knap en time. Han modtog bolden i et kontraangreb, og da det passive Werder-forsvar bare bakkede og bakkede, kunne han skære ind i feltet og hamre bolden ind ved fjerneste stolpe.

Topholdet skulle derfra bare køre sejren hjem, men der blev dryppet lidt malurt i bægeret til sidst. Først fik målscorer Ramy Bensebaini rødt kort som en konsekvens af to gule kort, og siden reducerede udeholdet.

I absolut sidste sekund af tillægstiden scorede Leonardo Bittencourt via stolpen efter et kontraangreb.

/ritzau/