Uefa vil udligne EM-forurening med 600.000 træer

Danmark kan se frem til at få en miljøvenlig gave i forbindelse med næste års EM i fodbold, som København sammen med byer i 11 andre lande skal være vært for.

Således vil Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) plante 600.000 træer for at mindske effekten af den forurening, som næste års fodbold-EM vil føre med sig.

Det besluttede forbundet på et møde i Ljubljana i Slovenien tirsdag, skriver Uefa på sin hjemmeside.

– Uefa har besluttet som del af dets engagement i bæredygtighed og for at fejre det 60. år med EM at plante 600.000 træer i de 12 Uefa Euro 2020-værtslande, skriver Uefa på hjemmesiden.

Foruden Danmark er det England, Tyskland, Aserbajdsjan, Rusland, Italien, Rumænien, Holland, Irland, Spanien, Ungarn og Skotland, der skal danne ramme om EM-kampene.

De mange værtslande betyder, at der blandt andet vil blive mange rejser for spillere, medarbejdere og tilhængere, og det vil øge forureningen.

– Der kommer til at blive meget forurening, og det er noget, vi tager på os, siger Uefa-præsident Aleksander Ceferin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Vi må gøre mere end dette, ikke mindst af hensyn til de kommende generationer. Vi kan ikke beskytte børnene, hvis der ikke er et miljø, de kan vokse op i, siger han.

EM bliver afviklet fra 12. juni til 12. juli næste år.

/ritzau/