Axelsen og Antonsen skuffer og er færdige i Korea

Viktor Axelsen vandt onsdag sin første sejr siden april, men glæden varede kort for den danske badmintonspiller, der torsdag løb ind i et nederlag i anden runde af Korea Open.

Han blev slået i to sæt af nummer 16 i verden, Zii Jia Lee fra Malaysia, med cifrene 18-21, 16-21 og er dermed færdig i turneringen.

Syvendeseedede Axelsen var rigtig godt med i første sæt, hvor det kun var marginaler, der afgjorde kampen til Lees fordel.

Undervejs i sættet var danskeren foran 15-11 og 16-12, inden malaysieren igen meldte sig ind i kampen og tog fem point i træk.

Andet sæt var også en jævnbyrdig affære til 7-7, men så trak Lee fra og kom hurtigt foran 13-8, og derfra kunne danskeren ikke stille noget op.

Også Anders Antonsen er færdig i turneringen i Korea. Den fjerdeseedede dansker tabte i to sæt til Tzu Wei Wang fra Taiwan, der ligger nummer 25 i verden.

Antonsen gik helt død i andet sæt og endte med at tabe kampen med cifrene 15-21, 6-21.

Mens de danske favoritter skuffede, sørgede Jan Ø. Jørgensen for rød-hvid opmuntring.

Den useedede dansker slog overraskende ottendeseedede Anthony Ginting fra Indonesien i tre sæt med cifrene 17-21, 21-16, 21-13.

Dermed er Jan Ø. Jørgensen den eneste af de fem danske herresingler, der stillede op i turneringen, som stadig er med efter anden runde. I kvartfinalen fredag skal han op imod Kashyap Parupalli fra Indien, der er nummer 30 i verden.

Også herredoublen med Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen er videre, efter at duoen i tre sæt besejrede et par fra Indonesien med 20-22, 21-14, 21-10.

Den anden danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup tabte derimod deres andenrundekamp i to sæt med 17-21, 13-21 til et par fra Sydkorea.

Korea Open er en Super 500-turnering på World Touren. Fraregnet sæsonfinalen er det tredjehøjeste turneringsniveau på touren.

Turneringen blev kort for singlerne Rasmus Gemke, Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt, der alle tabte i første runde onsdag.

Det samme gjorde mixeddoublen med Niclas Nøhr og Sara Thygesen. Sidstnævnte røg også ud i damedouble sammen med makkeren Maiken Fruergaard.

/ritzau/