Kontroversielle Nick Kyrgios kalder ATP for korrupt

Den kontroversielle tennisspiller Nick Kyrgios slog onsdag til igen, efter at han havde vundet sin kamp i første runde i US Open.

Her besejrede australieren amerikanske Steve Johnson 6-3, 7-6, 6-4, men det var, hvad det var.

På det efterfølgende pressemøde langede 24-årige Kyrgios gevaldigt ud efter tennisorganisationen ATP, som for nylig tildelte ham en gigantisk bøde på 113.000 dollar (cirka 759.000 kroner).

Kyrgios blev spurgt, om bøden har præget ham, og australieren var klar i mælet.

– Overhovedet ikke, for ATP er ret korrupt, så det bekymrer mig ikke. Jeg fik en bøde på 113.000 dollar for hvad?, lød det fra Nick Kyrgios ifølge Reuters.

Han røg ud af ATP-turneringen Cincinnati Masters i anden runde midt i august efter et nederlag til Karen Khachanov, som fik store konsekvenser.

Nick Kyrgios’ temperament kogte over i opgøret, hvor han blandt andet smadrede to ketsjere i en situation og konstant brokkede sig til dommeren.

Det fik ATP til at tildele tennisspilleren den store bøde, men torsdag var han tilsyneladende alligevel træt af situationen.

– Hvorfor taler vi om noget, der skete for tre uger siden, når jeg lige har banket en i første runde?, lød det videre på torsdagens pressemøde til spørgeren.

Australieren viste igen temperament på pressemødet, da han direkte henvendt til intervieweren gik i offensiven og stillede spørgsmål i stedet for at svare.

– Du er ikke selv en eliteatlet. Bare svar på mit spørgsmål. Har du nogensinde selv bandet til nogen?, lød det fra Kyrgios.

ATP meddelte i forbindelse med bøden til Kyrgios, at sagen fra Cincinnati vil blive yderligere undersøgt, og at australieren risikerer karantæne.

/ritzau/