Landstræner: Spillerne har lært af fortidens fejl

Landstræner Nikolaj Jacobsen var lettet over storsejren over Norge i VM-finalen.

Med en fadøl i højre hånd, et skævt smil og glæde i øjnene satte landstræner Nikolaj Jacobsen ord på søndagens guldtriumf med håndboldherrerne.

Danmark havde kort forinden vundet sikkert med 31-22 over Norge i VM-finalen i Boxen i Herning.

– Uden at det skal lyde arrogant, så synes jeg, vi kan kalde os velfortjente verdensmestre, siger Nikolaj Jacobsen.

En af årsagerne til VM-triumfen er ifølge landstræneren, at spillerne har lært af fortidens fejl.

Spillerne har håndteret nederlagene ved de to seneste slutrunder – mod Ungarn i ottendedelsfinalen ved VM i 2017 samt semifinalenederlaget til Sverige ved EM i 2018 – på en god måde.

– Spillerne har været ekstremt målrettede. Vi har alle sammen lært af vores fejl. Jeg har ikke noget imod fejl, så længe man lærer af dem.

– Tjekkiet-kampen var en god lærestreg, og semifinalen mod Sverige var en god lærestreg, og det var en af årsagerne til, at der denne gang ikke har været slinger i valsen, siger Nikolaj Jacobsen.

Han er stolt af, at spillerne holdt sig til planen i hele VM-turneringen, som endte med ti sejre i ti kampe.

– Jeg tager hatten af for spillernes fokus og målrettethed. De holdt næsen i sporet hele vejen og afveg ikke på noget tidspunkt.

– De begyndte ikke at tage let på tingene på noget tidspunkt. Vi har bare arbejdet stenhårdt på de ting, vi gerne ville, siger landstræneren.

I søndagens finale havde Nikolaj Jacobsen først følelsen af, at sejren var hjemme, da Danmark gik fra at være foran med 21-15 til 26-15 ti minutter inde i anden halvleg.

/ritzau/