Skal dit lejemål sælges? Her er lejers rettigheder ved salg

ANNONCE

Bor du ligesom mange andre i en lejebolig? Så kender du med garanti, at lejeloven og dine rettigheder kan være nærmest uoverskuelige at sætte dig ind. Er du en af de lejere, der ikke har fuldstændig styr på, hvilke rettigheder du helt præcist har, når du bor til leje i en bolig? Så er du langt fra alene.

Herunder kan du blive klogere på nogle af de mange regler, der er i forbindelse med lejemål – så du er bedre sikret, hvis din udlejer (måske) stiller urimelige krav. Vi skal derfor i artiklen her se nærmere på lejers rettigheder ved salg af boligen samt et række andre væsentlige rettigheder. Rettigheder, du måske ikke vidste, du havde, så snart du bor til leje.

Og lad os være ærlige fra start ‒ det altså ikke et dumt bekendtskab af have. For hvorfor ikke kende til dine rettigheder, så du altid er bedst muligt klædt på som lejer?

Lejers rettigheder ved salg gør, at du ikke bare bliver sat på gaden 

Du har sikkert hørt historier om nogle, der boede til leje et sted ‒ og pludselig blev de fra den ene dag til den anden sat på gaden, fordi ejendomme skulle overgives til nogle andre.

Men vidste du, at der findes nogle lejers rettigheder ved salg, der gør, at du ikke bare kan blive bedt om at flytte ‒ heller ikke selvom er en varsling på tre eller tolv måneder?

Lejers rettigheder ved salg af lejeboligen betyder nemlig, at du som lejer kun kan blive “sat på porten”, hvis udlejer selv ønsker at overtage lejemålet.

Søg juridisk sparring, hvis du oplever, lejers rettigheder ved salg ikke overholdes 

Lejers rettigheder ved salg af boligen vil altså med andre ord sige, at du kun kan blive bedt om at flytte, hvis bygningen skal rives ned, eller udlejeren selv ønsker at bo der. Skal lejemålet sælges, rykker du altså med som lejer.

Hvis du som lejer oplever, at nogle af de mange lejers rettigheder ved salg ikke bliver overholdt, kan det være en god ide at søge juridisk hjælp.

Har din udlejer mere end ét lejemål? Så skal der laves en ud- og indflytningsrapport 

Der findes ikke kun lejers rettigheder ved salg af lejeboligen. Du har som lejer også mange andre rettigheder, for eksempel når det kommer til ud- og indflytingsrapport. Hvis dine udlejer altså har mere end ét lejemål.

Er det tilfældet, skal der, når du flytter ind, laves en indflytningsrapport. Det er heri, det bliver noteret, hvilken stand lejemålet er i, når du overtager. På selv samme måde skal der laves en fraflytningsrapport, når du har opsagt lejemålet.

Begge rapporter har du krav på, hvis udlejer har mere end ét lejemål ‒ og det er en god ting. Der kan nemlig være mange penge at spare for dig, når der er helt styr på det. Så sæt dig altid grundigt ind i dine rettigheder som lejer ‒ det kan i den grad betale sig.