Har du fokus på din hunds sundhed? – Sådan får din hund mest ud af livet

ANNONCE: Køb af hundefoder kan være svært at finde rundt i. Der findes både tørfoder, vådfoder, kornfrit foder, slankefoder, veterinær foder, økologisk foder, hvalpefoder og hundegodbidder. Hvad for noget hundefoder der er det bedste til netop din hund, afgøres ud fra din hunds størrelse, dens alder, race og energibehov.

Men hvordan navigerer man egentlig i valgmulighederne?

Hvis du spørger ESSENTIAL FOODS skal man vælge hundefoder der er velbalanceret og indeholder de vitaminer og mineraler, der skal til, for at opnå et sundt energiniveau.

Vælg producent med omtanke

Mange importerede hundefoderprodukter der findes på hylderne i supermarkedet, er bygget på alternative kilder til kulhydrater. Hvilket på længere sigt øger chancen for hjertesygdomme, både hos store og små hunde.

I modsætning til mere traditionelt hundefoder, som – udover kød – består af kornbaserede fødevarer som ris, majs og til dels hvede, slår disse alternativer sig op på at være kornfri.

Traditionelle producenter bruger i stedet linser, bønner, ærter eller kartofler i kombination med kød. Der findes nemlig en lang række helbredsmæssige fordele for hunden ved at få sine proteiner fra frisk og uforarbejdet kød. På den måde kommer foderet så tæt på den mad, hunden ville spise ude i naturen.

Hundeejere efterspørger kvalitet

Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på ikke-kornbaseret foder er steget. Hundeejere ønsker kun det bedste for deres hunde, så de kan leve et langt og godt liv. Hvorfor gå på kompromis med sine kæledyrs sundhed, når der findes langt sundere muligheder på markedet.

Nye producenter af hundefoder fokuserer langt mere på kvalitet frem for kvantitet, heriblandt den danske virksomhed ESSENTIAL FOODS:

 

”Vores mission er at gøre en forskel og bidrage til, at hunden får et sundere og bedre liv gennem dens spisevaner. Det føler vi simpelthen, at vi er forpligtede til. Derfor producerer vi heller ikke hundefoder; vi producerer måltider.”

– Christian Degner-Elsner, stifter af ESSENTIAL FOODS.

 

Målet for ESSENTIAL FOODS er at efterligne hundens naturlige spisevaner. Derfor er deres råvarer udelukkende fremstillet af kød og planter, som er tilgængelige i naturen. Deres produkter indeholder +74% kød, æg og fisk, der er tilberedt som 100% frisk uforarbejdet proteinkilde.

ESSENTIAL FOODS hundemåltider indeholder maksimalt 30% grøntsager, som i høj grad er bær, frø og urter, som er til at finde i et eventuelt planteædende bytte. Så vidt muligt er alle godbidder rent protein og uden mættende og sukkerholdige ingredienser, som blandt andet korn. Dette bidrager til et lavt blodsukker og en stabil energikilde.

Måltider til hunde – ikke bare hundefoder

ESSENTIAL FOODS producerer ikke hundefoder, de producerer måltider. Velproducerede måltider fyldt med ernæring, der holder blodsukkeret stabilt, og som udelukkende indeholder ingredienser, der gavner og styrker din hunds helbred.

 

”Hos ESSENTIAL FOODS er din hunds velvære i fokus. Vi har gennem tiden opnået en helt unik viden og erfaring, i forhold til hvad hundens føde skal indeholde, for at den får det mest optimale ud af tilværelsen”

– Christian Degner-Elsner, stifter af ESSENTIAL FOODS.

Når det kommer til hundefoder, og andre fødevarer, så går pris og kvalitet altid hånd i hånd. ESSENTIAL FOODS mener ikke, at man skal spare på kvaliteten af de måltider, man serverer for hverken sig selv eller sin hund. På trods af kvaliteten er produkterne til at betale for langt de fleste. Og samlet set er der tale om en relativ beskeden pris per dag for at din hund kan levet et langt, lykkeligt og sundt liv.

Yderligere går størstedelen af profitten til projekter der redder truede dyr, beskytter natur og hjælper gadehunde. Velgørenhed spiller en vigtig rolle for ESSENTIAL FOODS, som langt fra kun er bygget på profit.