Tag din bedste ven en tur i skoven

ANNONCE:

Hunden er menneskets bedste ven og af god grund. Vi bruger nemlig utroligt meget tid med vores pelsede venner. For eksempelvis på de daglige gåture, som for nogen kan blive en sur pligt grunden manglen på frihed på turen. Ønsker du hjælp til at vende de daglige gåture til noget positivt, kan du få tips til hundeskov, herunder hvordan du kan slippe for snoren.

Derfor er luft og motion godt for jer begge

I en hverdag, hvor de fleste arbejder indenfor og på lufttætte kontorer, kan hundeejere glæde sig over de daglige obligatoriske gåture. Hundeluftning er nemlig en god grund til at komme ud i den friske luft og bevæge sig, hvilket alle – hundeejer eller ej – burde gøre hver dag. Vi risikerer nemlig i højere grad at føle ubehag og stress, hvis vi sidder indenfor i samme position dagen lang uden afveksling. Hunde skal have motion, nogle mere end andre. For de fleste hunde gælder det, at de også bliver stresset, hvis de ikke bliver aktiveret som de har brug for. Som en reaktion på manglende aktivering vil hunde tilegne sig en destruktiv adfærd, såsom at rive totter af egen pels eller bide i sko og møbler.

Få din hund til at komme, når du kalder

Indkald er noget af det vigtigste, du kan lære din hund, især hvis du ønsker en – for jer begge – friere gåtur uden snor. Indkald er ikke en vanskelig disciplin at  at lære din hund, men det kræver træning. Meget træning. To ting kan gøre udfaldet, når du skal lære din hund at komme, når du kalder. Det er først og fremmest vigtigt, at du starter træningen, så tidligt som muligt. Der er nemlig noget om ordsproget: “du kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Derudover det vigtigt, at din hund og dig har en god og tillidsfuld relation. Den gode relation vil gøre, at din hund altid har lyst til at være tæt på dig. Vær opmærksom på, at nogle racer ikke altid kan lære at kaldes ind. Det gælder for eksempelvis racer med udpræget jagtinstinkt. En længere snor, fx en lang sporline,  kan være en måde at tilbyde jer begge mere frihed på gåturen.

Find en hundeskov nær dig

Det er ikke alle områder, du må lade din hund rende løs, og du kan derfor med fordel finde et overblik over reglerne for hundeskove og -områder nær dig, inden i skal træne indkald eller gå snorløs tur.