Sidder du i en lederstilling? – 3 gode råd til at være en god og effektiv leder

ANNONCE:

For nogen er det at være en leder naturligt, og for andre er det noget der først skal læres. Det betyder ikke at folk med naturlige ledergener ikke kan forbedre sig, og ej heller at deres metoder er ideelle, men det betyder blot at det ligger naturligt for dem at tage styringen og gå forrest.
For andre kan lederinstinktet trænes og/eller fremprovokeres gennem træning eller ved at blive udsat for situationer hvor disse sider af en selv bliver testet.

Hvad end du er en naturlig leder, eller har udviklet dig til at være en leder, så kan man altså altid forbedre sig, og det burde man også konstant bestræbe sig efter, hvis man gerne vi udvikle – ikke bare sig selv – men hele sit team omkring sig, og skabe en high performance kultur.
I denne artikel kommer vi lidt nærmere på hvordan den ideelle leder skal gebærde sig i 2020, og hvorfor man bør lede hvert individ efter personlighed.

 Forsøg altid at forstå ”hvorfor” og ”hvordan”

Når man leder et team, er et meget vigtigt at forstå sit team. Hvorfor reagerer ”Martin” som han gør? Hvordan får jeg Martin til at performe på sit højeste? Martin er måske ikke drevet af det samme som Signe nede fra HR, og deres værdier kan være forskellige, og kræver forskellige lederstile.
Det er blot få eksempler på, hvordan det at være leder er en kompliceret post, som man bør tage seriøst hvis man virkelig vil frem ad.

Der findes rigtig mange forskellige træningsprogrammer og kurser, som har til formål at træne ikke blot ledere, men også teams generelt – herunder f.eks. highperformance.dk, som kan bidrage med alt fra inspiration til decideret træning.

Respekt – balancen mellem venskab og ”kæft, trit og retning”

I dagens Danmark er der meget få virksomheder der fungerer under kæft, trit og retning. Kommunikation på alle fronter er essentielt, og det er blevet mere og mere populært at kommunikationsvejene er blevet mere direkte, fremfor op gennem direktionen. Store virksomheder som f.eks. VALVE og Google har ikke noget større hierarki, og der er meget ansvar delt ud på individerne i organisationen – der er altså ikke nogen som står og fortæller dig hvad du skal give dig til hver dag, men det er derimod op til dig selv at finde ud af det, og dermed slippe din kreative side løs.

Som leder skal man have ”maskinen” til at køre optimalt, og det får man ikke hvis ens ansatte arbejder i frygt for dig. Beløn hvor der skal belønnes, men husk også at være hård når der er klare fuck-ups. Motivér medarbejderne til at komme med egne forslag, og antag ALDRIG at du er den klogeste mand i rummet, blot fordi du har en højere stilling end dine ansatte. Vi tænker alle sammen forskelligt, og jo flere perspektiver og meninger om en idé der kan genereres, jo bedre bliver den som regel.
overordnet set det altså en positiv virksomhedskultur, hvor kreativitet og uddelegeret ansvar ned gennem organisationen, som er at foretrække i 2020.