Rekruttering af medarbejder – hvad bør du kigge efter?

ANNONCE:

Når man sidder i en lederstilling, skal der tages mange beslutninger. Man har et stort ansvar, og man er indirekte skyld i virksomhedens performance. Som leder skal man sørge for at virksomheden, eller i hvert fald den afdeling som man leder, fungerer som den skal.
Der er mange aspekter i at lede på en god måde, og rammer man plet, så afspejles det som regel tydeligt ned igennem en organisation.

I løbet af årene har der være mange forskellige ledelsesstile, og de er skiftet en del med tiden. Kæft trit og retning, frygt og andre ledelsesstile er i dag sjældne, og forstår man ikke det som leder, så kan det give problemer i en virksomhed.

Som leder gælder det om at finde de rigtige medarbejdere, med et godt drive og sine værdier på plads – men hvordan gør man det? Hvad skal man kigge efter, og hvorfor er nogen bedre til at rekruttere kvalitetsmedarbejdere end andre?

Følg med nedenfor, når vi gennemgår hvordan du som leder, scouter de rigtige medarbejdere.

Det er en fordel at være en god menneskekender   

Som leder har man med mennesker at gøre, og skal derfor være i stand til at håndtere mennesker som de nu engang er. Mennesker er forskellige, og dygtige og effektive ledere erkender dette, og prøver derfor ikke at motivere alle på samme måde. Nogen skal have meget ros, andre performer bedst når der gives større ansvar eller en udfordring.

Det er op til lederen at genkende hvordan folk trives, og derfor er det en stor fordel af være en god menneskekender, da det vil gøre dig mere effektiv som leder.

Opstil nogle værdiudstillende spørgsmål til samtalerne – hvad er deres WHY?

Når man søger nye medarbejdere, har man dem som regel til samtale. Der er mange meninger om, hvordan en jobsamtale skal være, men i sidste ende er det op til lederen selv, da det jo er ham eller hende der skal ansætte personen.

Det kan være en god idé at have en fast procedure, hvorved du får lov at vurderer kandidaterne på lige fod, og kan sammenligne efterfølgende. Det er specielt godt at søge efter personens WHY – altså hvorfor ønsker personen dette job? Hvad motiverer personen? Hvorfor har personen valgt at tage den uddannelse? Etc.
Du har måske hørt dette før, fra den meget populære foredragsholder Simon Sinek, når han gennemgår sin ”Golden Circle” med What, How og Why – hvor What er yderst og How er inderst.

I hvert fald så finder man de bedste medarbejdere ved at finde deres faktiske motivationskerne (ikke de overfladiske – jeg synes bla, bla, bla er spændende, løn etc – men hvad der virkelig får dem op om morgenen, og derudfra vurderer om de kan stilles op mod virksomhedens kerne-værdier.

Professionelle rekrutteringsbureauer er knald-dygtige 

En sidste mulighed for at finde dygtige medarbejder er, at benytte et rekrutteringsbureau. Der findes mange dygtige bureauer som f.eks. Profilpartners, som er eksperter på dette felt, og laver altså alt fodarbejdet for dig. For dig gælder det bare om at opstille nogle kriterier, så skal disse bureauer nok klare resten for dig.

Mange af de helt store virksomheder benytter sig af sådanne bureauer – netop på grund af deres ekspertise.