Apple brillerer med ny, imponerende iPhone

ANNONCE:

Forventningerne var blandede, da Apple tidligere på aftenen d. 13. oktober offentliggjorde lanceringen af deres nyeste version af den ikoniske iPhone – nemlig iPhone 12. Og selvom der havde været gisninger om, at den nye smartphone ville tage kegler, var der alligevel mange, der havde sin skepsis.

Ansigterne hos de tvivlende blev dog lange, da det festlige præsentationsshow gik i gang. Og der gik da også kun få minutter, førend de fleste fik en fornemmelse af, at der var lagt op til fest i Apples hovedkvarter.

Performance og ydeevne i fokus

Det blev ret hurtigt klart for alle, at temaet for aftenens lancering var performance og en væsentlig forbedret ydeevne. Med en 6xCore CPU og 4xCore GPU blev der lagt op tid dans. Og hele vejen gennem præsentationen blev der også illustreret, hvordan den nye smartphone fra Apple ville udkonkurrere de fleste af konkurrenternes nyeste modeller, når det kommer til streaming, spil og netsurfing.

Muligheden for køb af iPhone 12 ville dog først blive åbnet medio november. Men timingen er genial, taget i betragtning af at årets forbrugsfest, Black Friday, er lige om hjørnet. Samtidig er der mulighed for at forudbestille den nye iPhone allerede nu.

En ny Smartphone i gamle klæder

At kalde den nye iPhone nostalgisk hører ingen steder hjemme. Med en ydeevne, der aldrig er set hos smartphones før, kan den nye iPhone 12 helt sikkert ikke sammenlignes med hverken tidligere modeller og/eller mange af konkurrenternes.

Men alligevel var der noget ved det nye design, der for nogen vil frembringe minder fra tidligere versioner af den ikoniske iPhone. Og det er måske ikke så underligt, da man faktisk har valgt at bringe et design tilbage, der ikke er brugt siden iPhone 3 og 4, hvor et kantet design med meget lige sider udgjorde Apples ikoniske smartphone.

Når det er sagt, er der ikke meget andet, der kan sammenlignes med hverken iPhone 3 eller 4. og selvom designet unægteligt kan sammenlignes, har man alligevel lagt afstand ved blandt andet at lave et design, der er 11 % smallere end tidligere modeller – hvilket i sig selv virker imponerende, taget i betragtning, at man har udstyret den nye model med en OLED-skærm og væsentligt større og mere kraftfuld indmad.

En mere bæredygtig energiforsyning

Som med mange andre nye produkter har Apple for alvor også taget den bæredygtige førertrøje på med deres nye iPhone 12, der blandt andet har været en ordentlig tur under udvikling, når det kommer til energiforsyning. Og med en trådløs, men væsentlig mere effektiv opladning, har man også skabt et produkt, der tager kegler.

Netop energiforbruget har også været et væsentligt emne for udviklingen af denne iPhone, da man har måtte gå i udviklingsmode for at finde en løsning, der både er mere kraftfuld, samtidig med at det kan løfte energieffektiviteten. Og det ser ud til, at Apple kom i mål med en fornuftig løsning – så er det op til forbrugeren at vurdere, om det nu også er så vildt et produkt, når iPhone 12 kommer på hylderne i elektronikbutikkerne medio november – klar til julesalget.