3 must-haves til den naturinteresserede: UV-lygte, stjernekikkert og fuglekikkert

ANNONCE:

Sænker dine skuldre sig, så snart du er omgivet af natur? Så er du langt fra den eneste. For selvom byerne vokser sig større og større, søger flere og flere ud i naturen for at få den ro og fred, de færreste af os får i hverdagen.

Er du en grønskolling, når det kommer til at gå på opdagelse i naturen, eller er du en garvet naturinteresseret? Uanset hvor på spektret du befinder dig, kan du altid få endnu mere glæde ud af naturen.

Her er en oplagt vej at investere i kikkerter. Med en UV-lygte eller en fuglekikkert vil du opleve naturen på en helt ny måde – og efter den åbenbaring vil du føle dig helt nøgen uden en kikkert rundt om halsen.

Men hvilken skal du vælge? Det guider vi dig til her, hvor vi gennemgår de tre mest populære kikkerter – fra UV-lygte til stjernekikkert. 

UV-lygte: Til den eventyrlystne natteravn

Naturen byder på ro, du svært kan finde andre steder. Men forestil dig lige, hvor meget ro du vil få, når du går på opdagelse i naturen i buldrende mørke? Hvis du er en af dem, der synes, det er en hyggelig tanke, at du er ude på eventyr, mens resten af Danmark ligger og sover hjemme under dynen, har vi den oplagte hobby til dig: At lede efter rav.

Det er blevet populært som aldrig før at lede efter rav. Og selvom du kan være heldig at finde naturens guld i dagslys, er det både nemmere og sjovere at gå på jagt om natten med en UV-lygte i hånden.

En UV-lygte gør det nemmere at spotte rav, fordi den får ravet til at lyse op – helt som neon. Så hvis du ikke er mørkeræd, er det en oplagt hobby at kaste sig ud i.

Tip: Rav finder du typisk på stranden efter blæsevejr eller storm, hvor ravet er blevet hvirvlet op fra havbunden og op på stranden. 

Stjernekikkert: Til dig, der er fascineret af nattehimlen

Står du nogle gange og spejder op mod himlen med en følelse af at være mikroskopisk? Hvis du er fascineret af alt det, der foregår lysår væk, vil en stjernekikkert garanteret falde i god jord hos dig.

Det eneste, du skal bruge, er en nogenlunde udkigspost, hvor du har frit udsyn til den store stjernehimmel – og så er det ellers bare om at stille din stjernekikkert an og gå på opdagelse i det ydre rum.

Tip! Der findes utallige bøger, artikler, videoer og apps om emnet, der kan gøre dig klogere på det ydre rum, hjælpe dig med at finde stjernekonstellationer og meget mere. 

Fuglekikkert: Til den dyreinteresserede

Er mørke ikke din kop te, og vil du hellere være ude i naturen end at kigge på den? Så er det en klassisk kikkert, også kendt som en fuglekikkert, du skal have fingrene i.

Den er oplagt at have med på gåture i skoven eller andre steder, hvor du kan være heldig at spotte noget af Danmarks rige natur- og dyreliv. Og hvor det kan være svært at spotte sjældne fugle eller hurtige egern med det blotte øje, vil du få mulighed for at følge med i alt det, der foregår omkring dig – uden at forstyrre og alligevel på helt tæt hold.

Tip! Tag en termokande og en lille madpakke med og sæt dig ud i naturen med selskab af intet andet end din kikkert – du vil blive fascineret over alt det, der sker lige rundt omkring dig.