Udsmyk din stue med en smuk Gulvlampe

ANNONCE:

En gulvlampe er én af de første ting man lægger mærke til, når man træder ind i en stue. En gulvlampe er et oplagt valg, hvis du gerne vil kombinere funktionalitet og æstetik i boligindretningen. Kombinationen af det rette lys, lækre materialer og flot design, kan spille en enorm stor rolle i et lokale, hvis indretningen lige mangler det sidste finish. Er afstanden mellem to møbler stor, kan gulvlampen også bruges til at fylde dette tomrum samtidig med at pynte i hjemmet. Herunder kan du læse tips og tricks til, hvordan du vælger den rigtige gulvlampe til din stue.

Buet Gulvlampe

Gulvlamper har flere forskellige anvendelsesmuligheder. En populær løsning er den buet gulvlampe, som rækker ind over sofaen. Med en buet gulvlampe, får man et bredt lys fra oven, som man også gør med en loftlampe eller en pendel. Denne type lampe fylder ofte en del, så det kræver at der er plads til den. En buet standerlampe må virkelig siges at kunne sætte præg på indretningen i stuen og er bestemt ikke en lampe man overser.

Tre tips til valg af Gulvlampe

Inden kan vælge din nye gulvlampe, er der et par ting du skal have gjort op med dig selv, da det er vigtigt at du ved, hvad du kigger efter.

–          Hvad passer til din stil?

Vælg en gulvlampe der passer ind i resten af stuen. Dette kan eksempelvis være farver eller materialer. Har du farvede puder på sofaen og farvede gardiner, kan en gulvlampe i en anderledes farve være en god løsning. Hvis alle dine møbler derimod er sorte eller hvide, vil en lampe i et mere minimalistisk design sandsynligvis passe bedre ind.

–          Tjek lampens mål

Sørg for, at du har styr på målene. Dette gælder både højden, men også hvor meget plads der er på gulvet dér hvor lampefoden skal stå. De fleste steder er målene på Gulvlamper angivet både i højde og diameter.

–          Skal lampen kunne justeres i højden?

Nogle standerlamper kan justeres i højden, mens andre altid har den samme højde. Hvis det er vigtigt for dig, at din lampe skal kunne justeres i højden, skal du huske at kigge grundigt efter inden du vælger din næste gulvlampe.