Sådan sparer du penge i budgettet

ANNONCE:

Står du hver måned og går i minus, vil du gerne skabe mere økonomisk overskud, eller vil du bare super gerne spare op til noget specielt? Så er du landet det rette sted. Vi hjælper dig i denne artikel med at spare de penge du har brug for i budgettet, så du kan opnå mere frihed til enten at gøre lige hvad du vil eller spare op. Så læs med og bliv klogere på, hvordan du kan spare penge.

Lav et budget

Først og fremmest skal der laves et budget, så vi kan spare i det. Det kan virke uoverskueligt at lægge et budget, men det er slet ikke så vanskeligt, som man tror – og så snart det er gjort, opdager man, hvor rart det er med lidt overblik over sine udgifter. Start med at lave en liste over alle dine faste udgifter og skriv ned hvad de koster månedligt hver i sær. Her kan man med fordel blot tjekke sine kontoudtog og hurtigt få et overblik. Alt dette trækkes fra din månedlige indkomst, og du opnår herefter et overblik over, hvad du har til rådighed på månedlig basis.

Kun nødvendige faste udgifter

Når du så går igennem alle dine faste udgifter, så vurder hvilke der virkelig er nødvendige, og hvilke du egentlig godt kan undvære. Streaming- og musiktjenester kunne blandt andet være eksempler på faste udgifter der blot er en luksus, men ikke nødvendige for dig. Det er også en god ide at kigge de nødvendige faste udgifter igennem og vurdere om du har fundet den billigste udbyder. Du kan for eksempel, sammenligne nogle af de billigste mobilabonnement her og på den måde spare penge i budgettet hver måned.

Lav en madplan

Mad er også en fast udgift i budgettet og bestemt også en post, hvor man kan spare penge, hvis man vil. Vurder, hvor mange penge du vil bruge på mad i måneden og prøv at overholde dette beløb. Til at hjælpe med at overholde madbudgettet kan man med fordel lave en madplan. Byg din madplan for ugen op indeholdende retter hvor nogle af de samme ingredienser går igen. På denne måde får man får det maksimale ud af sine indkøb, og undgår for meget madspild, der både er dårligt for miljøet men også pengepungen.

 

Vurder, hvad dine penge skal gå til og spar på alt det andet du kan. Motiver eventuelt dig selv med et billede af det du ønsker at spare sammen til, om det så er til mere fritid eller en dejlig ferie.