Tandprotese

Det er langt fra ualmindeligt med tandproteser hos den ældre del af befolkningen i Danmark

ANNONCE: Ofte gøres der grin med folk, som har gebis. At gå med gebis udstilles i medierne og i fx tegnefilm og komedieserier som noget fuldt ud latterligt, der er værd at gøre grin med. Sandheden er dog den, at det er langt fra ualmindeligt med tandproteser – det finere ord for ’gebis’. Det er især den ældre del af befolkningen, som benytter sig af disse.

Der findes mange forskellige tandproteser, og det er værd at kende til de forskellige typer. Man skelner blandt andet mellem en helprotese og delprotese. Hvis du selv overvejer at få lavet en tandprotese, så læs med her. Der er nemlig en del, som det er gavnligt at have styr på.

De forskellige proteser

Der findes som sagt forskellige typer tandproteser. Overordnet inddeler man i helproteser og delproteser. En helprotese er en tandprotese, der erstatter hele mundens manglende tænder. Man kan både få en helprotese til underkæben og til overkæben.

Helproteser sidder fast ved at udnytte det vakuum, som der naturligt skabes mellem protese og gumme. Protesens tænder er lavet af akryl.

En delprotese er en protese, som kun erstatter et par tænder i munden og altså ikke dem alle. Delprotesen monteres med bøjler omkring de naturlige tænder. Igen er der tale om akryltænder.

Værd at vide

Når du får monteret en tandprotese, er det vigtigt, at du får tjekket protesen ofte. Dette som grundregel lige så ofte, som du ellers ville have været til tandlægetjek.

Det er også vigtigt, at du som altid holder en god mundhygiejne.

En tandprotese kan være en mulighed for dig, som længe har haft dårlige tænder. Med en tandprotese får du i praksis ’et sæt nye tænder’. Dette vil du med garanti være enormt glad for i længden.

Tandprotesen monteres af en klinisk tandtekniker. Dette kan ofte koste lidt penge, men det er værd at huske, at du altså også får et helt nyt sæt tænder. Hvis du undersøger markedet, er det også muligt at finde kliniske tandteknikere, som udfører behandlingen billigere end andre.

Det er vigtigt med en god klinisk tandtekniker

Det giver måske sig selv, at det er vigtigt med en god klinisk tandtekniker, men man må ikke undervurdere betydningen af, hvor vigtigt det er med en tandtekniker, man er tryg ved. Det er for dig som kunde og patient enormt vigtigt, at du føler dig i trygge hænder, når du skal have monteret en hel- eller delprotese.

Der findes mange forskellige klinikker, som udfører proteser. Ofte gælder det, at jo større en kæde af klinikker, der er tale om, jo billigere vil behandlingen kunne udføres. Dette skyldes, at de store huse ofte har nogle gode aftaler med deres leverandører.

En kæde af klinikker, som udfører blandt andet tandproteser, kan du finde på https://tandprotesehuset.dk. Dette er landets førende kæde med kliniske tandteknikere. Kvaliteten er i top, og der laves alle former for tandproteser. Derudover fås mange af behandlingerne langt billigere end mange andre steder.