Gør din boliginvestering grøn og bæredygtig

ANNONCE: Bæredygtige investeringer er fremtiden – og er da også fremme i tiden. Derfor vælger flere og flere at investere deres opsparing, pension eller andre aktiver i grønne investeringer – blandt andet i form af bæredygtige boliginvesteringer. Og det er specielt i Storkøbenhavn, at mange af de nye boliger blive bygget med bæredygtighed in mente. Men hvorfor overhovedet investere i grønne boliger? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

En bæredygtig fremtid 

Der er god grund til at tænke bæredygtigt i forhold til boliginvesteringer. For i skrivende stund står byggebranchen for 40% af verdens samlede CO2-udledning, hvilket blandet skyldes produktionen af materialer til byggeri og anlæg samt fragt til byggepladserne. Byggeriet belaster med andre ord miljø i flere led.

Den problemstilling er Dansk Byggeri opmærksom på, og organisationen plæderer da også for forskning i et mindre CO2-udslip fra byggeri og anlæg. Men det betyder ikke, at man ikke allerede nu tænker bæredygtigt i byggebranchen.

For eksempel er flere rækkehuse til salg i Værløse, København og andre områder. Og de er alle sammen bygget bæredygtigt og med fokus på en sundere bolig med mindre kemi og et sundt indeklima.

Bæredygtige boliger er ikke kun for rige 

Den grønne omstilling i byggeriet kræver selvsagt også en omstilling af produktionsmetoderne – og det presser prisen på de mange nybyggerier. Men det betyder ikke, at middelklassen ikke også kan være med, når snakken falder på grøn boliginvestering.

Faktisk viser det sig, at trenden verden over er, at man hellere vil bo mindre og bedre. Det behov smitter af på byggebranchen, som i overvejende grad bygger bæredygtige boliger, som arealmæssigt befinder sig i omegnen af 100 kvadratmeter. På den måde får bæredygtigt bevidste fra middelklassen også råd til at bo grønt.

Det er altså ikke kun folk med en høj indkomst, som har råd til at investere i bæredygtige boligbyggerier – og det sætter den grønne omstilling endnu hurtigere i bevægelse.