Tre store sportsatleter fra Bornholm

ANNONCE: Solskinsøen er ikke kun kendt for smuk natur og som en dejlig ferieø, men også fra sportens verden. Nogle store sportsatleter kommer fra den smukke ø, og har været med til at imponere i sportens verden – både på dansk jord, men også på udenlandsk. Bornholm har leveret nogle gode sportsstjerner indenfor både cykling, badminton og fodbold.

I denne artikel kan du læse om tre store sportsatleter, som drog væk fra solskinsøen som atleter og vendte hjem som store sportsstjerner.

Hans Colberg – en fremragende fodboldspiller 

Bornholm har aldrig produceret de helt store fodboldstjerner, og Hans Colberg blev aldrig internationalt kendt, men har vundet DM i fodbold tilbage i 1944, og var reserve på landsholdet til OL i 1948. Hans spillede fodbold i Hasle inden han drog til Sjælland for at spille fodbold mere seriøst. Hasle ligger i øjeblikket i Bornholmsserien, som du ofte kan spille på Bet25 og andre autoriserede danske bookmakere.

Magnus Cort – etape vinder i Tour De France 

Magnus Cort er en bornholmsk knægt som tog Danmark med storm i 2018, da han vandt 15. Etape i det års tour. Hele danmark så og lyttede med da Cort cyklede over målstregen som vinder af en tour etape. Magnus Cort er en sprinter i bedste facon, og har siden han var helt lille været fascineret af cykling og det har køre hurtigt. Det kulminerede da også i 2018, da han vandt en tour-etape. Drengen fra Bornholm har efter touren været et stort emne inden for cykelsporten, og det har også medført at flere øjne rammer touren hvert år. Han er i en eksklusiv gruppe af danske ryttere, som har vundet en tour etape.

Mathias Christiansen – et badminton talent uden lige 

Den 26 årige bornholm Mathias Christiansen har været med i toppen af international badminton siden 2011. Han spiller double og har gjort det med blandt andet Christina Pedersen. Den første medalje som han var med til at vinde var da Danmark i 2018 vandt Thomas Cup, som i bedst omtale kaldes for VM i badminton. Det er en bedrift, som blandt andet Jim Laugesen, som er badminton ekspert på tv2 kaldte for “outstanding”. Danmark er et en stor badminton nation, og Bornholm har været med til at bidrage til dette på mange måder – blandt andet gennem Mathias Christiansen. Thomas Cup er noget af det største dansk badminton har opnået.

De store internationale turneringer i badminton, cykling og de små turneringer kan spilles på hos danske bookmakere.