Fortnite-figurer: Sommerens hotteste legetøj

ANNONCE: Fortnite er det alle snakker om. I stedet for FIFA, Counter-Strike eller League og Legends, er det computerspillet Fortnite, der hitter blandt de unge.

En ny tendens, der ikke er til at ignorere

Det er med afstand det mest populære computerspil – og har været det siden udgivelsen i 2017. Så populært, at børn og unge kan danse trinene fra spillet og sige figurernes lyde – og nu kan man så også købe legetøjsfigurer fra spillet. Og der er noget, der tyder på, at det er sommerens trick til at få børnene væk fra den virtuelle legeplads og ud på gyngen og klatrestativet.

Fortnite har taget ungdommen med storm. Det amerikanske computerspil fra Nintendo blev på rekordtid, siden udgivelsen i 2017, det mest downloadede og spillede spil på både computer og Playstation.

Grundprincippet er det samme som for et klassisk skydespil, men det er blevet forenklet i en sådan grad, at det er muligt for børn, helt ned i seks-syvsårsalderen, at spille og forstå det. Det er ikke blodigt, meget lidt voldeligt og man kan til tider komme til at grine over de små humoristiske bevægelser figurerne i spillet laver. Det handler om at være den sidste tilbage i en arena, hvor man, udover at kunne skyde hinanden, også kan bygge borge og fæstninger, der kan bruges til beskyttelse og til at gemme sig i.

Alle spiller det. I gymnasiet og i folkeskolen. I frikvarterne leger de, at de spiller spillet. De kan danse trinene, som figurerne i spillet danser, når de vinder, og de kan sige figurernes karakteristiske lyde.

Alternativ til fællesskab gennem skærmen?

De unge bruger altså masser af tid foran en skærm. De mødes i weekender til LAN-aftener og spiller spillet hele natten med en umættelig trang til at indtage sodavand og søde sager. De er aktive i forum og på blogs, hvor der diskuteres Fortnite og hvilke figurer, der er bedst. Snakken ved aftensmaden falder på Fortnite, og om man har vundet for nyligt.

Disse ting kan til tider irritere og genere forældre, der måske ikke føler, at deres børn er til stede i den virkelige verden. Mange vil gerne have, at deres børn kommer ud i den virkelige verden og leger i haven eller bygger huler. Men de unge er sammen med deres venner, gennem computerskærmen – gennem høretelefonerne og gennem Fortnite. Og af den grund kan det være smertefuldt at sætte begrænsninger på spilletiden af Fortnite.

Legetøjet får børn væk fra skærmen og ud i virkeligheden

Men ønsker du som forælder alligevel at ændre dit barns Fortnite-vaner, og dermed opfordre til mere leg væk fra skærmen, så kan Fortnite legetøj være et glimrende alternativ. Fortnite figurer er blandt sommerens hotteste legetøj og er faktisk små actionmænd, som man kender dem fra Star Wars, Batman eller De Utrolige.

Figurerne har arme og ben og deres personlige attributter som fx en hest eller en bog – og derfor er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad figurerne kan udrette. Fortnite-figurerne gør det muligt for dit barn at lege med et fysisk stykke legetøj, men uden at blive taget ud af Fortnite-universet, som kan være hele grundlaget for leg med andre børn i skolealderen.

Figurerne er 10 cm høje, lavet i solidt og slidstærkt vinyl fra fabrikanten Funko Pop. Fortnite-figurerne er designet ud fra de mest populære avatars i spillet, og har præcise detaljer i ansigtet og på tøjet, der tydeligt viser, hvilken oprindelse de har og hvem de er. Der er masser af figurer at vælge imellem, og du vil derfor med garanti ikke komme til at købe de samme som dine venners børn har. Udvalget rummer også nøgleringe, der med sikkerhed vil pynte på en skoletaske eller i et nøglebundt.