Danmarks sundeste virksomhed er Morningtrain i Odense

Danmarks sundeste virksomhed er Morningtrain i Odense
MORNINGTRAIN.DK/ |
ANNONCE: Hver år løber konkurrencen om at blive kåret Danmarks Sundeste Arbejdsplads af stablen – en prestigefyldt konkurrence, som Dansk Erhverv, Velliv Foreningen, Dansk Firmaidræts Forbund og Pension & Forsikring står bag. I år var det webbureauet Morningtrain, som løb med sejren – både som regionalvinder og dernæst som landsvinder.

Men hvordan kommer en virksomhed på 32 mand til guldet i sådan en konkurrence? Læs videre, bliv klogere på Morningtrains initiativer, og find selv inspiration til, hvordan du kan gøre din arbejdsplads til et sundere sted at være.

Bevægelse og fællesskab blev vejen til sejr

Hos det odenseanske webbureau har der siden tidernes morgen været fokus på sundhed og trivsel. Når man sidder foran en skærm i 37,5 timer om ugen, skal der lidt bevægelse til for at løsne de stive skuldre. Derfor tilbyder Morningtrain sine ansatte sport to gange om ugen, hvoraf den ene omgang er på arbejdspladsens regning.

Selv da det var værst under corona-krisen, formåede webbureauet stadig at bevæge sig sammen. For når man til daglig arbejder med de seneste it-teknologier, hvorfor så ikke benytte dem til at dyrke lidt motion sammen? I stedet for de ugentlige fodbold- eller floorball-timer blev der i stedet dyrket yoga over Microsoft Teams.

Men fysisk bevægelse er kun er en del af pakken. For trivsel handler ikke kun at løbe side om side med sine kolleger et par gange om ugen – nej, den psykiske trivsel skal også være på plads, før man kan råbe til verdenen, at ens virksomhed går op i sundhed. Derfor afholder Morningtrain også så vidt muligt en teambuilding-aktivitet om måneden. Dette kan være alt fra golf, fodbold til brætspilsaftener og byture. Kolleger, der har det godt med hinanden, er ikke kun vigtigt for det daglige sociale liv, men det bidrager også til virksomhedens konkurrencedygtighed.

Af samme grund kan Morningtrain også prale af, at webbureauets medarbejdere hver kun har gns. 5 sygedage, og at der endnu ikke har været nogen, som har lagt sig ned med stress.

3 ideer til, hvordan du gør din arbejdsplads sundere

Men hvad kan du så gøre for at øge trivslen i din virksomhed? Tager vi Morningtrain som eksempel, så er der 3 ting, som du kan begynde at implementere.

 

1. Bevæg jer sammen

Det første initiativ er at tilbyde dine medarbejdere sport. Det behøver ikke være noget stort og vildt, så længe du sørger for at få folk op af stole og bevæge sig lidt. For eksempel en eller anden form for boldspil, men ugentlige gåture er også tilstrækkeligt til at udløse lykkehormonerne i hjernen, samtidig med at man er sammen med sine kolleger.

 

2. Tilbring tid sammen udenfor arbejdspladsen

En anden ting, som du kan og bør gøre, er at investere tid og penge i at arrangere teambuilding-aktiviteter for dine medarbejdere. Det giver dine ansatte noget at tale om op til og efter aktiviteten, og nogle gange er det bare sjovere at komme udenfor arbejdspladsens fire vægge og opleve noget nyt og spændende. Af aktiviteter kunne man her kigge på vinsmagning, ølbrygning, escape room, malekurser og meget mere.

 

3. Giv dine ansatte mulighed for at udvikle sig fagligt

Den tredje og sidste ting, enhver leder bør gøre, er at sørge for, at medarbejdernes behov for udvikling bliver imødekommet. Vi mennesker stræber efter at udføre meningsfuldt arbejde, og ved at lytte til og hjælpe dine ansatte med at udleve deres potentiale, så giver du dem også større arbejdsglæde. Og det kan mærkes på bundlinjen.