Sådan finder du den perfekte forlovelsesring.

Går du med tanker om at fri til din kæreste? For de fleste er brylluppet den ultimative kærlighedserklæring, og forlovelsesringen forbinder de to personer i ægte kærlighed. Uanset om du skal giftes på en strand, på rådhuset eller har planlagt et traditionelt kirkebryllup, som er en forlovelsesring det unikke symbol på kærligheden mellem to mennesker.

Det er meget individuelt, hvordan man drømmer om at ringen skal se ud, og det er vigtigt at man har overvejet det nøje, da man jo forhåbentligt skal gå med ringen resten af livet.

Hvor brylluppet i gamle dage, mere skyldes en aftale om eksempelvis jord, så handler brylluppet i dag først og fremmest om kærlighed. Forlovelsesringen er et symbol på denne kærlighed, som man skal bære resten af livet. Man vælger derfor også et mere simpelt design, som ikke er alt for pragende.

Et symbol på kærlighed

Når du skal vælge forlovelsesringen, er det vigtigt at du kan se din partner med ringen i mange år. Du bør tage stilling til materialet, er din kæreste mest til guld eller sølv? Eller måske noget helt tredje. Når dette er besluttet venter næste trin i processen. Skal ringen være mat eller blank? Hvor bred skal ringen være og skal den have en eller flere sten. Det hele handler om personlige præferencer, og måske jeres fælles historie. Måske i har en fælles kærlighed for den røde rubin, eller den klassiske diamant. Du kan altid rådføre dig med eksperter i din foretrukne smykkehandler eller guldsmed, som vil hjælpe dig med at finde den helt rigtige og personlige forlovelsesring, som kan blive jeres unikke symbol på jeres kærlighed.

En personlig forlovelsesring

Ringen kan eksempelvis gøres mere personlig ved at få indgraveret navnet, eller datoen. Også dette kan de fleste guldsmede klare. Mængden af tekst afhænger naturligvis af ringens størrelse og design, så ønsker du en længere tekst, bør du tage denne del med tidligere i beslutningsprocessen.

Passer ringen?

Forestil dig at din partner siger ja til det store spørgsmål, du tager ringen ud af æsken og så passer den ikke. Ringstørrelsen varierer fra finger til finger og fra hånd til hånd. Det bedste fif til at finde den rigtige størrelse, når det kommer til en forlovelsesring er, at snige sig ned i smykkeæsken. Snup i al hemmelighed ringen med ned, også du, sammen med den pågældende guldsmed, måle ringstørrelsen og sammen beslutte jer for størrelsen på forlovelsesringen.

En række parametre kan dog have indflydelse på ringens pasform. Vores fingre hæver eksempelvis op i varmen, men kan også hæve op på grund af medicin eller en graviditet.

En forlovelsesring for livet

Den rigtige ring er der ude for alle, ligesom den eneste ene og så venter et sted derude, hvis du ikke allerede har fundet ham eller hende. Har du fundet din partner for livet, og er du klar til at tage det næste store skridt? Så book en tid hos din lokale guldsmed, og lad jer sammen finde jeres unikke symbol på evig kærlighed.