Har du svært ved at finde den rigtige vej for dig?

Det er ikke alle der har vejen skåret i sten for sig, og for mange er det faktisk totalt uvist hvor man havner, før livet går sin gang. For nogle er det dog meget nemt, og de har allerede vejen lagt før de begynder på gymnasiet, hvilket vi andre måske kan være lidt misundelige på. Til gengæld er der noget spændende over ikke at vide hvor mange havner, eller med hvilket arbejde man ender med at have når man bliver ældre. Det kan være du altid har set dig selv som en sælger, men ender ud med at designe hydraulik hos Taon hydraulik. Livet er et eventyr, og det flasker sig som regel sjældent som man planlægger det fra start.

Det er dog en meget god idé at overveje sine muligheder og tilkendegive sin ambitioner. Det hjælper en i retningen mod det man ønsker i livet, og hvis blot man følger sin mave fornemmelse, så kan det aldrig gå helt galt. Man skal huske på, at vi alle sammen er forskellige, og bare fordi din familie eller venner går den ene vej, så kan du sagtens gå den modsatte.

Start med at vælge uddannelsesvejen

Blot fordi du vælger en specifik uddannelse, er det altså ikke skrevet i sten, at det er der du hører til, eller der du kommer til at befinde dig resten af livet. Det gælder om at vælge den uddannelse der siger dig mest, og så vil der altid være perioder eller fag, som man ikke finder interessant, eller synes er spild af tid, men de er også med til at lære dig om hvordan man i livet bliver nødt til, at gøre ting som man ikke synes er sjove eller interessante.

Ydermere, så er det altså heller ikke givet, at du vælger rigtigt første gang. Du kan gå på uddannelse i lang tid, før det går op for dig, at det ikke var det alligevel – og det er også ok! Man kan måske føle, at man har spildt tiden, og at man nu forsinker sit skoleforløb, fordi alle ens kammerater er ved at være færdige med bacheloren, men det betyder ikke noget. Vi bliver alle færdige på forskellige tidspunkter, og blot fordi din kammerat er færdig som 26-årig, betyder det ikke, at det er det rigtige. Måske han går bort som 74-årig, og du holder til du er 88? Tidsrammer er menneskeskabte, og i virkeligheden blot fiktive.

Vælg jobbet der gør dig glad – hver dag

Når du kommer ud på den anden side, og skal til at vælge job, så finder du hurtigt ud af, at det gælder om at finde jobbet du har lyst til at stå op til, og ikke det job der løfter hovedpuden. Det er selvfølgelig helt perfekt, hvis de to ting falder i hak for dig, men i sidste ende skal prioriteringen være klar.

Sørg for at find et arbejde der fungerer for dig, og som der gør dig glad, fremfor et arbejde der stresser dig, og får dig til at glæde dig til weekenden. Igen, så weekenden menneskeskabt – hvem har dog fundet på at man skal pines i 5 dage for at nyde 2? Sørg for at find et arbejde, hvor weekenden ikke er flugten fra hverdagen!