Forældre – Gode og effektive aktiviteter til barnet i hjemmet

Det er en fantastik ting at blive for forældre, og det er nok først noget man rigtigt forstår, når man selv er blevet det. Det er berigende på så mange fronter, men det kan også være hårdt til tider. Specielt de tidlige år i barnets liv, kan det være udfordrende at være forældre. Det er selvfølgelig meget forskelligt, og ikke ét barn eller forældre er ens, men det er dog ret alment kendt, at man som forældre ikke får meget tid til at sove eller være i fred, de første mange år af barnets levetid.

Der findes dog en masse forskellige muligheder at aktivere barnet på, således man både dræner energien, men på samme tid også træner sanserne og motorikken således barnet udvikler sig på bedste vis. Vi vil i denne artikel gennemgå de bedste måder at beskæftige dit barn på, således at du altså også kan få lidt tid til dig selv, uden at gå på kompromis med hverken barnets sikkerhed, eller indlæring.

De klassiske ”voksen” redskaber som legetøj

Når det kommer til lejetøj der hitter, så kan man ikke argumentere imod, at de klassiske køkkenredskaber, bondegårde, minisamfund eller andet i den dur altid vil være et kæmpe hit. Som barn er man utrolig nysgerrig, og derfor er det altid interessant at kunne lege med noget, som ”de voksne” også gør. Derfor finder små børn det interessant at lege med f.eks. et minikøkken hvor man kan rode med diverse pander, gryder og grøntsager. På samme tid er de en rigtig god måde at lære barnet om sunde vander og hvordan man håndterer sådanne ting senere hen.

https://www.legehimlen.dk/maerker/mamamemo finder du en masse realistisk børnelegetøj, som dit barn helt sikkert vil kunne bruge mange timer med, imens du måske forbereder aftensmaden, eller måske færdiggøre de sidste e-mails på computeren.

Puslespil bidrager positivt til motorikken

Puslespil i form af store fysiske brikker, som ofte kommer i forskellige former og størrelser er en fantastisk beskæftigelse for børn, da de ikke blot dræner dem for mental energi, men samtidig også er med til, at barnet udvikler en stærk motorik. Disse puslespil går for det mest ud på, at man skal forsøge at finde den rigtige klods som, passer i det rigtige hul. Det kræver at barnet genkender mønstre – eller i hvert fald lære mønstrene med tidende, og dette i sig selv er altså med til at barnets hjerne udvikler sig og derfor er disse puslespil en rigtigt sund og god ting at løse med sig barn.

Hvis alt andet brister – teknologien redder

Hvis man som forældre har prøvet det meste, og meget gerne skulle bruge lidt ro i en lille halv time til en time, så er det heller ikke en skam at sætte barnet i gang med en tablet eller andet teknologisk, som kan tage opmærksomheden fra barnet i et stykke tid. Det vigtige er dog – og det er faktisk meget svært – er at finde balancen. For barnet kender ikke grænserne, og hvis man bruger tabletteten som livlinjen for meget, så bliver det pludselig ikke en livlinje mere, og der bliver det svært for barnet at forstå, når du tager tabletten tilbage igen. Alt med måde.