3 ting du skal være opmærksom på når du flytter fra lejlighed

3 ting du skal være opmærksom på når du flytter fra lejlighed
BUCH-ADVOKATFIRMA.DK |
Når man fraflytter en lejebolig, er der altid en masse man skal være opmærksom på, hvis ikke det skal gå hen og blive en dyr affære. Der er nemlig mange – specielt private – udlejere som forsøger at skrabe hver en krone hjem til, at renovere lejligheden for, eller bare skabe en større bundlinje. Og det er ikke fair, at man som lejer bliver presset af sin udlejer, hvis ikke det er retfærdiggjort med dokumentation for reelle skader eller grov slitage.

Det kan være skræmmende at blive opkrævet et større, og ofte uventet beløb når man fraflytter, hvis ikke man har stået i situationen før. Men bare rolig, for ofte hvis man føler regningen er uretfærdig, så er det den faktisk også uretfærdig, og det er der noget at gøre ved – som regel! Det gælder nemlig om at have sit på det rene allerede fra når man flytter ind. Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel.

En grundig indflytningsrapport

Det hele starter allerede når du flytter ind i lejligheden, da det er er super vigtigt at have lejlighedens tilstand dokumenteret, fra når du overtog lejemålet. Her det er vigtigt at man tager en masse gode billeder og sørger for at oplyse udlejer om de mangler og eventuelle skader som lejligheden havde før du overtog den. Dette skal gøres ved indflytningssynet, og så har man 14 dage efter man er flyttet ind til at på-råbe sig eventuelle skader som man skulle have overset til indflytningssynet.

Det er meget vigtigt at man overdrager disse billeder af lejligheden til udlejer på e-mail eller andet, således at det kan dokumenteres, hvornår de er taget og at udlejer har fået udleveret dem før de 14 dage, er omme. Har du gjort alt dette, så vil du aldrig komme til at skulle dække disse skader eller mangler som var i lejligheden når du flytter ind, ved fraflytning.

Betal aldrig første regning

Med mindre regningen er fair, og du ingen indsigelser har, så bør du aldrig betale den første regning du får. Selvfølgelig skal du betale, hvis du reelt set har forvoldt skade eller yderligere slitage til lejemålet i den tid du har boet der, men hvis der er den mindste udgift på udflytningsrapporten som du ikke mener, at du hæfter for, så bør du ikke betale. Mange gør den fejl, at de tror at de ikke kan gøre noget ved det, eller de vil måske bare gerne have det overstået, og så betaler de blot. Det behøver man ikke, og ofte kan god dialog med udlejer nå langt. Skulle der opstå gnidninger mellem udlejer og dig, så kan man altid søge advokat hjælp, og så plejer udlejer at give efter. Der findes gratis foreninger som kan hjælpe, men man kan også hyre sin egen advokat gennem et advokatfirma som f.eks. Buch advokatfirma.

Undersøg om du må istandsætte selv

Ofte hvis man bor til leje privat, så kan man få lov til at male lejligheden selv. Det kan spare dig for en del penge, hvis altså du ved hvordan man maler. En maler er meget dyr, og kan hurtigt rende op i 10.000-12.000 for blot 65-80 kvadratmeter. Det kræver dog også, at man gør det ordenligt, for ellers kan udlejer blot nægte det godkendt, og så skal det laves om.