Sådan flyver du sikkert fra reden og ind på et kollegium

Sådan flyver du sikkert fra reden og ind på et kollegium
FINDKOLLEGIE.DK |
Når sommerens varme dage begynder at blive kortere og kortere, kommer også tiden, hvor mange unge begynder på ny uddannelse. Og så begynder tiden også, hvor mange unge flyver fra reden! Hvis du står på tærsklen til at skulle flytte hjemmefra og ind på et kollegium, har du meget at se frem til.

Vær forberedt, men ikke propfyldt

Det er rart at have styr på det mest nødvendige, når du pludselig bliver efterladt alene i dit nye kollegieværelse. Men du skal dog heller ikke eje alt lige fra starten! Hvis du har fyldt flyttevognen helt op, kan du hurtigt ende i problemer med pladsmangel og møbler, der måske ikke helt passer ind alligevel.

I stedet bør du acceptere, at den første periode bliver lidt sparsom. Og nyd det! Når du skal flytte på kollegie, bør du lade dit værelse være minimalistisk møbleret i en uges tid. På den måde finder du gradvist ud af, hvad du virkelig har brug, og så undgår du at bruge penge på ting, du ikke har brug for.

Medbring det mest nødvendige

Og hvad har man så brug for, når man flytter hjemmefra? Jo, i virkeligheden kan du skære de fleste møbler fra til at starte med. Basalt set er de vigtigste møbler en seng, et skrivebord og en kontorstol. På den måde får du dækket dit søvn- og arbejdsbehov ind, mens køkken og badeværelse formentligt allerede er på plads, når du ankommer.

Det er snarere de mindre ting, du hurtigt kan glemme. Har du for eksempel husket sengetøj (lagen og dyne- og hovedpudebetræk)? Hvad med en lampe ved skrivebordet? Din tandbørste og de mest nødvendige plejeprodukter? En lille værktøjskasse? Og har du medbragt dit eget håndklæde, så du kan bevæge dig sikkert fra badeværelset til kollegieværelset?

Ting der oftest glemmes

Og så er der også de helt små ting, som er gode at have ved hånden, men som vi ofte glemmer. Såsom kuglepenne. En cykelhjelm. Badetøfler. Dit eget kaffekrus (og måske en vandflaske). En kalender. En køkkenrulle eller en rulle toiletpapir som reserve, hvis uheldet nu skulle være ude.

Og så må du heller ikke glemme en ekstra stikdåse, så du altid er sikker på, at din computer og smartphone kan blive opladet.

Medbring også en gave

Men selvom du bør gå minimalistisk til værks lige fra starten, kan du dog godt forsøde livet en smule. Ikke bare for dig selv, men også for de andre, du skal bo sammen med. Ja, faktisk kan det være en god ide at tage en form for fælles-gave med fra starten, så du kan give et godt indtryk.

Og hvad kunne sådan en gave så være? Jo, en god gave kunne være noget, som alle studerende får brug for i rigelige mængder. Nemlig kaffe! Så hvis du udvælger nøje mellem de bedste kaffemaskiner i test på markedet, kan du medbringe en maskine, der kan forsøde tilværelsen for jer alle – hver eneste morgen!