Derfor kan det godt betale sig at skifte a-kasse

Derfor kan det godt betale sig at skifte a-kasse
FIND-A-KASSE-PRISER.DK |
At være på arbejdsmarkedet i dag kan ofte byde på uforudsete udfordringer i økonomien hos den respektive virksomhed, og det kan få alvorlige konsekvenser for dig. Bliver du fyret på grund af eksempelvis besparelser, eller vælger du selv at gå, er det derfor nødvendigt med et sikkerhedsnet, der står klar til at hjælpe dig godt videre.

Heldigvis har du mulighed for at melde dig ind i en a-kasse, der er forkortelsen for arbejdsløshedskasse. En a-kasse sørger for at støtte dig økonomisk, hvis du står uden job, og på den måde kan få det hele til at løbe godt rundt, imens du er jobsøgende. Men sommetider kan det faktisk godt betale sig at kigge sig omkring efter andre a-kasser end den, du i forvejen har. Der kan være stor forskel på både pris, frynsegoder og service.

A-kasser er ofte specialiserede

Hvis du endnu ikke har fået dig en a-kasse, gælder det om at blive meldt ind hurtigst muligt. Du skal have optjent 12 måneder anciennitet for at modtage dagpenge, og derfor bør du altid blive medlem ét år før du skal på arbejdsmarkedet. Heldigvis er det ofte gratis som studerende at være medlem af en a-kasse, så du kan optjene din anciennitet.

Når du skal vælge det rette a-kasse, hvad end det er første gang eller fordi du ønsker at skifte, skal du altid være opmærksom på a-kassens specialisering. Mange a-kasser er for en bestemt gruppe af medlemmer, hvorfra specialiseringen kommer fra. Det giver dig nemlig mulighed for at få de rette fordele og den rette vejledning i din jobsøgning. Nogle a-kasser dækker alle, og dette kan være et fint alternativ til en specialiseret a-kasse.

Forskellige goder hos a-kasser

A-kasser varetager en række opgaver for dig, når du er jobsøgende. Du kan blandt andet få hjælp til udarbejdelse af et godt CV, få sparring og komme til forskellige workshops. Men derudover vil der i mange tilfælde være en række aftaler og rabatordninger, der kan komme dig til gode. Der findes i dag gode muligheder for a-kasse sammenligning på nettet, som kan give dig en god oversigt over dine muligheder.

Eksempler på typisk goder er rabat på forsikringer og abonnementer til forskellige services. Jo flere goder, du kan få glæde af, desto flere penge vil du kunne spare i det store hele. Derfor kan det måske betale sig for dig at vælge en a-kasse, hvor prisen er en smule højere, men derimod kan du spare en masse penge på faste månedlige udgifter.

Pris og service vil ikke altid hænge sammen

Prisen på din a-kasse afhænger først og fremmest af, om du ønsker en fuldtidsforsikring eller deltidsforsikring. Arbejder du over 30 timer, har du pligt til at tegne en fuldtidsforsikring. Betalingen vil ofte ligge i omegnen af 400 kroner månedligt, men denne kan variere alt efter, hvilken a-kasse du vælger. Nogle steder er der også mulighed for en lønsikring, der vil sørge for, at du får en højere sats end den maksimale dagpengesats.

Når du skal vurdere en a-kasse, kan det være fordelagtigt at have øje for den service, som andre har oplevet. Jo bedre service du får, desto nemmere vil det blive for dig at få sparring samt dagpenge fra din a-kasse.