Guide: Sådan finder du den bedste juniorseng

Er du på udkig efter en juniorseng til dit barn? Det kan være en jungle at vælge den rette. I guiden får du tips til at vælge den rigtige børneseng.

Juniorseng formet som et hus

Der er ingen tvivl om, at juniorsenge formet som et hus er populære. En husseng er multifunktionel og er mere end bare en juniorseng. Den kan bruges som almindelig børneseng, som hule og som legehus. Hussengen er nem at pifte op og gøre personlig. Du kan tilføje en farverig guirlande eller smart lyskæde. Du kan også smide en sengehimmel over juniorsengen. Det er en god løsning, da det kan være med til at skabe tryghed om natten, fordi barnet også vil bruge tid i sengen om dagen.

Klassiske juniorsenge på 70×160 cm

De klassiske juniorsenge på 70×160 cm kræver ikke ekstra plads på børneværelset, men kan bruges i mange år. Det er et populært køb, fordi barnet ikke vokser fra sengens udtryk. En anden fordel ved at vælge de klassiske juniorsenge er, at det er nemt at finde en madras, der passer til sengen. På den måde slipper du for at købe en madras med specialmål, som ofte kan koste mange penge. Det er en god måde at spare penge på – også hvis du ønsker en brugt juniorseng.

Juniorsenge med sengehest

Juniorsenge med en sengehest er et must-have, når barnet rykker fra tremmesengen til juniorsengen. Det er med til at gøre overgangen mere tryg for barnet. De fleste børn er ikke klar til at ligge i en juniorseng med åbne sider. Derfor er en sengehest vigtig i den første tid, så barnet kan føle sig tryg og ikke risikere at falde ud af sengen om natten. Den største fordel er, at sengehesten altid kan afmonteres, når barnet ikke længere har behov for den ekstra sikkerhed.

Gode og billige juniorsenge med skuffer

Juniorsenge med skuffer er en god løsning for dig, der gerne vil udnytte pladsen på børneværelset. Derfor er skuffer meget praktiske, fordi det giver dig mulighed for at opbevare barnets legetøj eller sengelinned under juniorsengen. Vælger du en juniorseng med to skuffer, kan du også nemt og hurtigt organisere barnets legetøj og tilbehør på børneværelset. Disse juniorsenge har oftest et standard liggemål på 70×160 cm. For dig betyder det, at du kan finde et hav af forskellige billige juniorsenge i alle prisklasser.

Juniorsenge med rutsjebane

For børn er juniorsenge med rutsjebane et hit, fordi det giver et sus i maven. De er med til at udvikle barnet. Det støtter nemlig barnets motorik og balance, når der kravles op ad stigen og rutsjes ned igen. Under sengen får du mulighed for at have barnets legetøj. Fordelen ved halvhøje juniorsenge er, at der er god plads under juniorsengen. Du kan have barnets legesager eller skrivebord under. Det er en god måde at udnytte et børneværelse, som har en god loftshøjde.

Hvilken juniorseng skal du vælge?

Parenthood.dk finder du en oversigt over de bedste juniorsenge, som er bedst i test og har fået gode anmeldelser. Anmeldelserne kan give dig et bedre indblik i de forskellige modeller, der findes indenfor juniorsenge. Derfor har du rig mulighed for at sammenligne juniorsengene et samlet sted.