5 tips til en lydig og opdragen hund

Har du netop fået en hundehvalp? I så fald er det enormt vigtigt, at du sørger for at opdrage den. Dette er bestemt ikke let, og det tager lang tid. Endvidere kræver det masser af disciplin og hårdhed, hvilket kan være svært med en sød og nuttet hundehvalp. Men hvis du tager dig tiden til det nu, vil du på længere sigt undgå en helt masse problemer. Du vil her i artiklen blive præsenteret for fem tips til en lydig og opdragen hund, som vil være til stor glæde for både familie, naboer og gæster.

Sæt nogle faste og konsekvente regler for din hund

Det er først og fremmest vigtigt, at du sætter nogle konsekvente regler for din hund, og at alle i familien er enige om disse regler. En hund bliver meget nemt både ked af det og forvirret, hvis en bestemt person giver lov til noget, som en anden person i familien ikke gør. Derfor er det vigtigt, at alle i familien arbejder tæt sammen om at gøre disse regler helt klare for jeres hund fra start, så den altid ved, hvad den må og ikke må.

Giv din hund den bedste start på livet ved hjælp af hundetræning

Det er også en god idé at begynde at gå med din hundehvalp til hundetræning. WeTeach.dk tilbyder hundetræningskursus, så din hvalp kan få sat nogle faste og klare rammer, og så den tilmed kan blive aktiveret bedst muligt. Giv din hvalp den bedste start på livet ved hjælp af hundetræning, så den lærer, hvad den skal rette sig ind efter. Det vil du uden tvivl blive glad for senere hen.

Aktiver din hund hver eneste dag – også når det regner

Det gode ved hundetræning er, at du får aktiveret din hund. Dette er dog ikke noget, du kun skal gøre til hundetræningen, for en hund skal aktiveres hver eneste dag. Det vil sige, at det kan simpelthen ikke nytte noget, at du ikke lige føler for at gå en tur, blot fordi at det regner, eller fordi det er meget koldt udenfor. En hund er uden tvivl et enormt arbejde, og du skal derfor gøre op med dig selv forinden, om du er klar til dette arbejde, inden du køber en hund.

Lær din hund at gå både med og uden snor

Hvis du vil have en lydig og opdragen hund, er det vigtigt, at du lærer den at gå både uden og med snor. Dette er ikke det nemmeste i verden, men du kan eksempelvis træne den ved hjælp af en godbid, som du giver den hver eneste gang, at den adlyder dig. Hvis du kan få lært din hund at gå både med og uden snor, og du kan lære at kalde den til dig, vil både du og hunden opnå en stor glæde – og det er den ultimative test på, om du har en lydig og opdragen hund eller ej.

Vis din hund så meget kærlighed som muligt

Endelig er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vise din hund så meget kærlighed, som det er muligt. Det kan du gøre ved at fodre den med godbidder og ved at rose den. Har du en idé om, at du opdrager en hund ved at råbe ad den og skælde den ud, kunne dette ikke være mere forkert. Hvis du råber ad din hund, kan det give den stress. Sørg i stedet for at omgive den med en helt masse kærlighed, godbidder og rosende ord, når den gør, hvad du beder den om.