Derfor skal du opvarme dit hjem med et træpillefyr

DANSKVARMESERVICE.DK |
Når man har et hus eller et sommerhus for den sags skyld, er der mange ting der skal være i orden og fungere. En af de ting er opvarmning af huset. Men der er mange forskellige måder, hvorpå man kan varme huset op. Det kan desuden være svært at vælge, hvilken opvarmningsmetode, der passe bedst til dit hus og dine behov. En af de måder, man kan opvarme huset på, er ved hjælp af et træpillefyr, hvor du kan bruge træpiller til opvarmning. Det er en nem og smart måde at opvarme sit hjem på. Hvis du gerne vil læse mere om træpillefyr, og hvorfor du skal varme dit hjem op med det, læs med her.

Hvad er et træpillefyr? 

Inden du går i gang med at overveje om dit hus skal opvarmes med et træpillefyr, er det en god ide at sætte sig ind i, hvad et træpillefyr egentlig er. Et træpillefyr går faktisk under mange navne, hvis du støder på træpilleanlæg eller stokefyr, er det bare et andet ord for et træpillefyr. Et træpilleanlæg er et fyringsanlæg, der varmer huset op ved, at der automatisk bliver tilført brændsel ved at man brug af træpiller. Den automatiske tilførsel sker ved, at træpillefyret har en snegl, der i takt med forbrændingen går ind og tilfører flere træpiller til fyret.

Træpiller til træpillefyret 

Når du hører om et træpillefyr, så rejser spørgsmålet sig, hvad er træpiller? Træpiller er lavet af affaldsprodukter fra træindustrien, så man kan altså sige at det er lavet på en form for genbrug. Og netop denne genanvendelighed gør, at et træpillefyr er et af de mere miljøvenlige opvarmningsformer, fordi der ikke bruges mange ressourcer på at lave træpillerne og så udleder afbrændingen af dem ikke ret meget CO2. Sagt med andre ord, så er træpiller genbrug fra træer der er blevet fældet i skoven.

Et naturligt valg 

Træpiller er mere miljøvenlige, fordi de er lavet af genanvendeligt materiale fra træindustrien, derfor er opvarmning af hjemmet et mere naturligt valg. Hvis du går op i at passe på miljøet eller gerne vil anvende mere naturlige metoder i hjemmet, kan træpiller til opvarmning være noget for dig. Når du installerer et træpilleanlæg i dit hjem, kan du altså både glæde dig over, at træpiller er skånsomme for miljøet, og at du varmer dit hus op med grøn energi.

Kræver næsten ingenting 

Et træpillefyr kræver ikke ret meget af dig, da sneglen selv sørger for at lægge brændsel på fyret. På den måde skal du altså bare med jævne mellemrum fylde brændselsbeholderen med træpiller og tømme fyret for aske. Når du skal tømme fyret, rengøre det og fylde brændsel på igen, vil det cirka tage 20 minutter i gennemsnit om ugen.

Men ikke nok med at det er en nem løsning, er det også en pengebesparende løsning. Faktisk, så er det en af de billigste alternativer til boligopvarmning, hvis du laver en sammenligning med priser på el, gas eller olie. Og når du først har installeret dit træpillefyr i huset, kan du spare helt op til 60 procent på varmeregningen om året.