Et sundere Danmark: Sådan kommer vi skrald og cigaretskodder til livs

Et sundere Danmark: Sådan kommer vi skrald og cigaretskodder til livs
SKILTEX.DK |
Klima og bæredygtighed er i dag på dagsordenen over hele verden, og det er med god grund. Vi står overfor voldsomme klimaforandringer, og vi er nødt til at se alvoren i øjnene. Og når det kommer til klimaforandringer, er skrald og cigaretskodder én af de store syndere.

I denne artikel kommer vi med gode råd til, hvordan vi sammen kan skabe et renere Danmark. Vi kommer med tiltag, der er nemme at implementere, men som kan gøre en enorm forskel i det store billede.

Restaurationsbranchen: Du har ansvaret for dit område

Når det kommer til restauranter, hoteller og caféer, er man som ejer ofte forpligtet til at holde ens areal helt rent. Typisk lejer du nogle lokaler, hvorfra du driver din forretning, og hvor du har en kontrakt, der tydeliggør dine vilkår og forpligtelse som lejer.

Det kan være udfordrende at sikre sig rene udearealer, og det gælder især for lejemål med udeservering. Du kan heldigvis komme dette til livs med blandt andet udendørs askebægre. Disse askebægre gør det langt nemmere for dine gæster at skodde på rette vis, og du kan rengøre dem hver aften efter lukketid.

Det er ikke kun udendørs askebægre, der kan afhjælpe problemet. Du bør også sørge for udendørs skraldespande, der er nemme at komme til og dermed anvende som gæst.

Tænk over, hvad du handler ind

Skrald er ikke kun til gene, når det ligger smidt på gaden. Faktisk er emballage et stort problem, og de store mængder af dagligt affald er med til at belaste miljøet unødvendigt. Du kan tage dine forbehold ved at handle ind med omtanke, men hvordan gør du dét?

I takt med, at klimaforandringerne er blevet sat i fokus, har mange supermarkeder indført nye tiltag. Her gælder det blandt andet, at du kan købe mad med kort holdbarhedsdato til billigere penge. Faktisk finder du også supermarkeder med overskudsmad og små butikker, der tilbyder dig varer uden emballage.

Du bør altid gå efter fødevarer, der er indpakket i en genanvendelig pakning. Og så er affaldssortering særligt en ting, du skal sørge for at bruge tid på. Kommer de forskellige materialer ikke de rigtige steder hen, kan de ikke nedbrydes på den mest hensigtsmæssige måde.

Måltidskasser hjælper dig

Vi bliver ved fødevarerne lidt endnu. For i dag er langt de fleste fødevarer, og især frugt og grønt, pakket ind i flere lag plastik i supermarkedet. Vil du gerne have god mad og ikke gå på kompromis, men samtidig skåne miljøet? Så er der en ideel løsning til dig.

Der findes forskellige firmaer, der tilbyder de velkendte måltidskasser. Og netop måltidskasserne har sat bæredygtighed og miljøbevidsthed højt på listen. Her finder du blandt andet Aarstiderne, der leverer 100 % økologiske måltidskasser og med et minimum af emballage. Kasserne tages med igen af chaufføren, og du får friske grøntsager fra danske producenter.

Ligeledes er det værd at nævne, at madlavningen aldrig har været nemmere. Du får velsmagende retter og medfølgende opskrifter, så du blot skal sørge for at få maden lavet. Nemt, ikke?