5 råd til dig, der vil gennemskue prisen på et hurtig lån

5 råd til dig, der vil gennemskue prisen på et hurtig lån
MONEYBANKER.DK |
De fleste danskere har problemer, når det kommer til at udregne den eksakte pris på det hurtig lån, de er interesserede i. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at dette ofte er en kompliceret proces. Det skyldes, at firmaer ofte vanskeliggør udregningen af den eksakte pris på et hurtig lån.

Har du behov for at optage et hurtig lån, er det vigtigt, du ikke blot vælger det første det bedste. Det kan nemlig komme til at koste dig meget dyrt i længden. I stedet er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvordan du gennemskuer prisen på lån. Her i artiklen vil du blive præsenteret for fem råd, der kan hjælpe dig med at udregne prisen på et hurtig lån.

Sammenlign lån med hinanden ved hjælp af lånets ÅOP

Skal du optage et hurtig lån, er det vigtigste at undersøge lånets ÅOP. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og dette tal medregner samtlige omkostninger forbundet med lånet. På den måde kan du hurtigt og let regne ud, hvorvidt du har råd til det enkelte lån eller ej.

ÅOP er desuden anvendeligt, hvis du gerne vil sammenligne lån med hinanden.

Dette har du mulighed for at gøre på flere danske sammenligningssider. Det smarte ved disse sider er, at de ikke lægger skjul på udgifterne. I stedet medregnes alle udgifter, så du som låntager kan få overblik over, hvad det reelt vil koste dig at optage et hurtig lån hos de forskellige låneudbydere.

Kig altid efter lånets tilbagebetalingsbeløb

Udover at sammenligne hurtig lån ved hjælp af lånets ÅOP skal du også kigge efter det beløb, du skal tilbagebetale. Dette beløb vil være angivet som det samlede tilbagebetalingsbeløb, og det er vigtigt, du ser dette, inden du godkender lånet.

Som låntager kan du komme ud for, at et lån på 5.000 kroner har et tilbagebetalingsbeløb på 7.000 kroner. I sådanne tilfælde skal du derfor betale mere end det beløb, du lånte, og det er bestemt ikke alle danskere, der er opmærksomme på dette.

Sørg altid for at læse lånets betingelser

Overvejer du at optage et hurtig lån, er det generelt vigtigt, at du tænker dig om, før du låner penge. Det skyldes, at et lån automatisk vil opbygge gæld. Gæld spiller en stor rolle for din privatøkonomi i fremtiden. Derfor skal du overveje hele situationen grundigt, inden du optager et lån. Du skal tilmed være sikker på, at du kan tilbagebetale lånet i tide.

Det er også vigtigt, du læser alt det med småt, når du skal optage et hurtig lån. Finansieringsselskaber er forpligtede til at oplyse dig om lånets betingelser. Som regel vil disse være angivet med småt, hvorfor mange låntagere ikke er opmærksomme på dem, før det er for sent.

En lav ÅOP er bedre end en lav rente 

Du skal tilmed være opmærksom på lånets rente. Denne skal angives i procent. I den forbindelse bør du gå efter et hurtig lån med lave renter. Dog er en lav rente ikke ensbetydende med, at lånet vil være billigt. Oplever du, at lånet har en lav rente, men en høj ÅOP betyder det, at lånet har en masse andre omkostninger og gebyrer. I så fald vil et lån med en lav ÅOP altid være at foretrække frem for et lån med en lav rente.