EM 2020 billetter i København udsolgt efter vild efterspørgsel

Til sommer er Danmark, for første gang nogensinde, vært for en international fodboldslutrunde. EM  2020 skal nemlig afholdes i 12 værtsbyer fordelt over hele Europa, og Parken har været så heldig at sikre sig fire kampe. Som om det ikke var nok, skal Danmark spille alle sine gruppekampe foran hjemmepublikummet i Parken. Finland, Belgien og Rusland er modstanderne, i hvad der ligner den største fodboldfest nogensinde på dansk græs. Hvis du vil spille på slutrunden med en bonuskode, kan du læse mere her.

Alle EM 2020 billetter udsolgt

UEFA åbnede allerede i 2019 for billetsalget til sommerens slutrunde. Efter den første ansøgningsrunde i juli meddelte UEFA, at mere end 19 millioner fodboldfans fra hele Europe havde ansøgt om billetter til slutrunden. Kun 1.5 millioner billetter var imidlertid sat til salg, hvilket betød, at millioner af fans gik tomhændede fra ansøgningsprocessen.

Alt håb er dog ikke ude, hvis man gerne vil til EM-fodbold i København eller en anden værtsby. I slutningen af marts åbner UEFAs officielle videresalgsplatform. Her er der mulighed for at købe billetter, som sættes til salg af andre. Billetindehavere kan allerede nu sætte deres billetter til salg, mens muligheden for at købe billetter lanceres d. 26 februar.

EM slutrunden er typisk blevet afholdt i ét værtsland, der til anledningen har bygget en række topmoderne stadions. Der har også været eksempler på, at værtsskabet deles mellem to lande. Det var tilfældet i 2012, hvor Polen og Ukraine gik sammen om at afholde turneringen. Man har dog aldrig set noget, der ligner EM 2020, hvor fodboldfesten finder sted hele vejen fra Wembley i London til Baku i Azerbaijan.

 

EM 2020 kampe i København

 

13/6/2020 18.00 Danmark – Finland

18/6/2020 18.00 Danmark – Belgien

22/6/2020 21.00 Rusland – Danmark

29/6/2020 Ottendedelsfinale

 

En begivenhed for hele Danmark

Slutrundearrangørerne i København har fra starten gjort det klart, at sommerens fodboldslutrunde ikke kun skal begrænses til København. Man har varslet arrangementer over hele landet, som skal bidrage til, at EM 2020 bliver en stor begivenhed for alle danskere. Det er endnu ikke helt klart, hvad dette mener i praksis, men noget tyder på, at også bornholmere kan se frem til en række arrangementer til sommer.

Lokalt har Roliganklubben Bornholm allerede lanceret sit første arrangement til slutrunden, da man har annonceret et storskærmsarrangement til kampen mellem Danmark og Finland d. 13 juni. Begivenheden arrangeres i samarbejde med Knudser Fodbold og kan overværes i Knudsker Klubhus med opvarmning fra kl. 15:00. De bornholmske roligans holder normalt til på O’Malley, men har lovet flere arrangementer, hvis åbningskampen mod Finland ender med en deltagermæssig success.

Det er organisationen CopenhagenEURO2020, som står for at afholde officielle arrangementer ved slutrunden. Sammen med DBU har man sat sig det mål, at slutrunden skal skabe en folkefest i hele Danmark – ikke bare i København. Men har bl.a. annonceret, at EM-trofæet kommer på turne i Danmark mellem den 13. og 15. marts, så alle danskere får mulighed for at observere det på tæt hold. Man er også godt i gang med at rekruttere frivillige, som skal assistere under sommerens slutrunde.

Football Village i København

De fire EM-kampe skal spilles i Parken, men de planlagte festligheder er centrerede omkring Ofelia Plads. Mens turneringen er i gang, bliver pladsen omdøbt til 2020 Københavns Football Village, med rig mulighed for at følge turneringen og deltage i forskellige aktiviteter. Området inddeles i tre forskellige sektioner: Park Life, Street Life og Beach Life.

Ved Park Life kan man spille fodbold med vennerne eller nyde mad og drikke i de opstillede boder. Street Life-området indgyder en lidt anderledes stemning, med mulighed for at dyrke traditionelle gadeaktiviteter som street-fodbold, street-basket og musik fra forskellige DJ’s. Beach Life området skaber derimod en strandagtig stemning, hvor du forhåbentlig kan nyde det pulserende sommervejr.

Turneringens officielle sponsorer, som eksempelvis Coca Cola, vil også være tilstede ved Football Village i København. Her vil de køre med forskellige boder og tilbyde andre underholdende aktiviteter, som alle bidrager til den store fodboldfest.

Hvad sker der efter kampene i København?

De tre gruppekampe i København er kun starten på slutrunden. København er også vært for en ottendedelsfinale, men det er allerede nu sikkert, at den kamp ikke bliver med dansk deltagelse. Hvilke hold som skal spille den kamp afhænger af resultaterne i Gruppe D og E. De to hold, som ender på andenpladsen i de to Gruppe D og E skal møde hinanden. Der er således mulighed for, at eksempelvis Spanien og England ender med at tørne sammen i den kamp. Det ville være en stor kamp for de danske arrangører og billetholdere, men der er også mulighed for, at kampen bliver knap så spændende.

Turneringen forlader således København d. 29 juni, men det betyder langt fra, at turneringen er forbi. Kvartfinalerne tager holdene til München, St. Petersburg, Rom og Baku, før semifinalerne og finalen afholdes i London. Wembley er hjemsted for de to semifinaler d. 7 og 8 juli, før finalen finder sted d. 12 juli. Og det bliver måske med dansk deltagelse?

Det er i hvert fald helt sikkert, at Danmark går ind i slutrunden med uovertruffen selvtillid. Hvis man fraregner straffesparksnederlaget til Kroatien ved VM 2018, er Danmark det land med den længste ubesejrede stime i verden. Optimismen bør derfor være høj – og danske fodboldfans kan retteligt drømme om en gentagelse af den legendariske triumf fra EM 1992. Flere spillere har også gjort det klart, at Danmark rejser til EM med ét erklæret mål: At vinde turneringen. Man er selvfølgelig ikke blandt favoritterne, men de nylige resultater og adskillige formstærke spillere giver grund til optimisme.

EM 2020 på dansk grund skydes i gang d. 13 juni med kampen mellem Danmark og Finland. Allerede før dette vil CopenhagenEURO2020 afholde forskellige arrangementer i København og resten af landet.