Sådan sparer du mest med dit oliefyr

REDAKTIONEN |


Er du en af dem, der ejer et oliefyr, ved du nok, at det kan være en stor udgift i det årlige huslige budget. Særligt fyringsolien kan være en dyr fornøjelse. Men hvad kan man gøre, hvis man ikke har mulighed for fjernvarme eller jordvarme? Jo, så må man få det bedste ud af det traditionelle oliefyr i huset. Du får her en kort guide til, hvordan du får mest ud af dén situation og sparer så mange penge som muligt.

Undersøg, om oliefyret skal skiftes ud
Hvis du bor i et hus af noget ældre dato, så kan det være, at dit oliefyr også er godt oppe i årene. Hvis fyret er mere end 20 år gammelt, kan det således betale sig at få skiftet det gamle ud med et nyt af slagsen. Forskellen på et fyr af nyere dato - kaldet et kondenserende oliefyr - er, at huset ikke blot opvarmes af olien, men også af den røg, der produceres ved afbrændingen. Det er altså noget mere effektivt og dermed også billigere at bruge som opvarmning.

Inden du udskifter dit oliefyr, skal du dog være opmærksom på et par ting. Først og fremmest reglen fra 2016 om, at det nu er forbudt at installere oliefyr i hjemmet, hvis det er muligt at skifte til fjernvarme eller anden form for opvarmning. Skal du dog alligevel have et oliefyr igen, er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Der skal nemlig både være råd til selve fyret og til nye krav om blandt andet en todelt skorsten, som både kan lukke røg ud og tage luft ind.

Find den rette olie til dit forbrug
Et gennemsnitligt dansk hjem bruger omkring 2000 liter fyringsolie om året til opvarmning, afhængigt af vinteren, naturligvis. Der kan derfor være store penge at spare ved at finde billig fyringsolie. Mange leverandører i dag har lave omkostninger selv, hvilket betyder, at olien er blevet noget billigere for dig som forbruger sammenlignet med flere år tilbage.

Det kan derfor også betale sig for dig at finde den leverandør, som kan give dig den bedste handel. Eksempelvis kan det være en stor fordel at kunne skræddersy mængden af olie, så den passer præcis til dit personlige forbrug. På den måde kommer du ikke til at betale for meget eller for lidt, og det giver også lavere omkostninger for den pågældende leverandør.