Står pensionsalderen for døren? Sådan kan du sørge for ikke at kede dig

Står pensionsalderen for døren? Sådan kan du sørge for ikke at kede dig

En undersøgelse lavet af Ældre Sagen viser, at cirka hver tredje pensionist fortryder at de har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Hver tredje dansker mellem 60 og 70 år savner at hoppe i arbejdstøjet – og det skyldes i høj grad manglen på det sociale liv, som de har haft på deres arbejdsplads. Et godt socialt liv er vitalt for ikke at komme til at kede sig, for de fleste mennesker. Men der findes også en masse andre måder at sørge for at holde sig beskæftiget på.

Find din passion
Hvad er din passion for? For mange er det eksempelvis at spille på et instrument, eller spille spil. Tænk tilbage på, hvad du har lavet i din hverdag de sidste 10 år, når du ikke har været på arbejde – hvad har du brugt din tid på? Dette kan være en god måde at finde ud på, hvad din passion er – og hvis du endnu ikke ved det, skal du ikke være bange for at prøve nye ting. For hvem ved – måske finder du din nye passion i noget du aldrig havde forestillet dig? Hvad med eksempelvis at spille online casino, og se hvor de kan få de største free spins bonusser?

Opbyg et socialt netværk
Det er vigtigt at få sig et socialt netværk inden man går på pension. Det kan være svært at opleve hinandens udvikling og få lært hinandens baggrund, hvis man først lærer hinanden at kende, når man går på pension eller allerede er der. Forsøg derfor på at få lavet et netværk med nogle, som du har noget tilfælles med – det kan eksempelvis være din passion, eller en fra dit arbejde. Læg gerne vægt på at få et diversificeret netværk, altså gerne bekendtskaber, som er relativt forskellige fra hinanden. Det kan eksempelvis være et par stykker, som du har haft en karriere tilfælles med, og nogle andre, som du har din passion tilfælles med.

Sørg for at få bevæget dig

At bevæge sig er en fantastisk måde at gøre noget godt for sig selv, samtidig med at du holder dig beskæftiget.
Hvis du ikke bevæger dig, begynder kroppen at bryde sig ned hurtigere. Det behøver ikke være en irriterende pligt at få bevæget sig – det kommer bare an på hvordan du bevæger dig. Hvis du elsker at gå, så gå dig en tur – og ligeså hvis du elsker at cykle. For at gøre turen endnu bedre, kan du købe et godt headset, finde din yndlingsmusik frem, og så tage afsted. Før du ved af det, er du hjemme igen – og du har nydt turen.