Anderledes oplevelser på Bornholm

Anderledes oplevelser på Bornholm

Hvor får du en anderledes oplevelse på Danmarks solskinsø? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Bornholm er efterhånden godt kendt i resten af Danmark som vært for den årlige folkefest Folkemødet. Men Bornholm er så meget andet, og man kan sagtens have en fest i Rønne, selvom man ikke er sammen med resten af Danmark. Bornholm er ikke så stor og kan derfor af selvsamme grund ikke byde på det samme natteliv som Danmarks storbyer.

Vil du eksempelvis spille poker eller andre former for casinospil, er det ikke muligt i selve Bornholms største by, Rønne, men det er der heldigvis rig mulighed for at gøre online hos for eksempel https://www.unibet.dk/poker . Som ny spiller får du ovenikøbet 200 kr. i pokerbilletter samt op til 4.000 kr. i bonus, når du tilmelder dig siden, så der masser af underholdning til en sjov aften, hvis du ikke har lyst til at gå i byen. Trænger du alligevel til at vifte med ørerne, kan du tage en tur på Arne Jensen Bar, som er en kendetegnende bar i Rønne, der serverer kolde øl og sodavand. Baren ligger meget tæt på centrum og har en både kreativ og kunstnerisk stemning.

På skattejagt over hele Bornholm
Vil du derimod gerne udforske andre sider af Bornholm så læg vejen forbi Bornholms Middelaldercenter og oplev den smukke natur. Her kan I også deltage i en skattejagt, som tager jer rundt over hele Bornholm. I skal finde Eskilds testamente, som bevogtes af Det Højeste Råd. Testamentet består af 24 dokumenter spredt ud på 12 lokaliteter på Bornholm, så der bliver rig mulighed for at opleve klippeøen fra alle sider. Der er opgaver til alle aldre, så ingen i familien kommer til at kede sig.

Chokoladebutik i Svaneke og gårdbutik nær Rønne
Midt i Svaneke på byens torv ligger Svaneke Chokoladeri, som laver den lækreste hjemmelavede chokolade penge kan købe. Man kan også tage et kig bagved butikken, hvor chokoladen fremstilles eller deltage i en af de populære chokoladeworkshops, hvor man selv kan få lov til at få fingrene ned i chokoladedejen.

En anden unik oplevelse er Den Bornholmske Gårdbutik, som ligger nogle kilometer øst for Rønne. Her finder man alt godt fra gården i form af lokalproduceret kød fra lamaer, geder og får samt juice, frugt, most og strikvarer. Der er rig mulighed for både at købe ferieminder med hjem eller købe ind til en hyggelig grillaften på ferien.

En sidste anderledes oplevelse man kan få på Bornholm er Bornholms Forsvarsmuseum, som har en særlig plads i forsvarshistorien. Særligt i forbindelse med øens rolle omkring afslutningen på 2. verdenskrig og under den kolde krig. Museet har en masse militære genstande samlet gennem lang tid fra Forsvaret, private donorer samt andre museer, der har udlånt eller doneret til museet.

Dette er kun et lille udsnit af de mange sjove, anderledes og spændende oplevelser, Bornholm har at byde på, Sørg endelig for at undersøge markedet yderligere, før du besøger Danmarks solskinsø!